1-1 i intenst drama

Kloge hoveder siger, at der ikke findes fortjent og ufortjent i moderne fodbold. Men hvis der gjorde, må der ikke være nogen tvivl om, at vi havde fortjent de tre point i en kamp, der endte i et intenst drama.

Det startede ellers ikke så godt for os. HB Køge virkede veloplagte og parate til at levere en præstation, som den i marts, hvor vi mødte dem i Køge. Og de kom da også foran 1-0 efter bare otte minutter, da deres kæmpe kolos af en angriber, Effiong Nsungusi headede bolden i nettet.

Men herefter var det lidt som om, gassen fes totalt ud af ballonen. De stillede sig ned foran eget felt, sendte lange bolde frem mod deres to store angribere, men fik ikke bragt resten af holdet med frem for at få et overtag.

I stedet vandt vi stille og roligt kontrol over kampen – og kunne have udlignet kort efter deres føring, da Konaté hamrede bolden på overliggeren.

Vi skulle i midlertidig hen omkring det 35. minut, før Boateng smed en ren ’smør’bold ind i panden på Ogude, der headede en udligning i kassen.

Vores overtag fortsatte efter scoringen, og vi havde mulighederne for at komme foran – flere gange.

Men det lykkedes ikke. Og i stedet var det hele ved at smuldre mellem fingrene på os – pga. en noget alternativ afvikling af et frispark. Normalt foreskriver fodboldloven, at en modstander skal være 9,15 meter væk fra bolden, når frisparket tages. Her må vi konstatere, at Jubril Adedeji har verdenshistoriens længste ben. Det lykkedes ham i hvertfald at blokere for et frispark i det øjeblik det var blevet sparket, tæt på midterlinjen, og det gav gæsterne en kæmpe dobbeltmulighed. Men tak, tak, tak, Peter Friis Jensen. En helt absurd flot dobbeltredning holdt hele stadion fra at tænde af, og vi kunne fortsætte presset for at få scoret det vindende mål.

Desværre lykkedes det ikke, og så endte det for tredje kamp i træk med det ene point. Måske vi fordobler den pointtotal på tirsdag, når kursen er sat mod FC Fredericia.

Matchfacts, NordicBet Ligaen, 25. runde

Vendsyssel FF – HB Køge 1-1 (1-1)

Mål: 0-1 8. min Effiong Nsungusi, 1-1 35. min Emmanuel Ogude

Advarsler: 38. min Martin Vingaard, 48. min Christian Overby, 82. min Magnus Wørst, 84. min Daniel Christensen, 85. Emmanuel Ogude, 85. min Johnny Mølby

Startopstilling, Vendsyssel FF (4-4-1-1): Peter Friis Jensen – Tobias Damsgaard, Søren Henriksen, Jakob Hjorth, Jakob Blåbjerg – Tiémoko Konaté, Morten Knudsen (70. Jelle van der Heyden), Mikkel Basse, Christoffer Boateng (70. Wessam Abou Ali)– Ali Messaoud (75. Daniel Christensen) – Emmanuel Ogude

Startopstilling, HB Køge (4-4-2): Kevin Mendoza – Mark Gundelach, Jean Claude Bozga, Magnus Wørts, Christian Overby (57. Mathias Høst) – Stephan Petersen (78. Liam Jordan), Martin Vingaard, Magnus Häuser, Marius Elvius (57. Jubril Adedeji) – Effiong Nsungusi (57. Tobias Christensen), Martin Koch Helsted