1/8-finalen blev endestationen i Sydbank Pokalen

Man skal aldrig være for fin til at erkende, når modstanderen var bedre. Og det var FC Nordsjælland onsdag aften på Nord Energi Arena, da de spillede sig videre til kvartfinalen i Sydbank Pokalen.

Eller – de var i hvert fald bedst i kampens første 45 minutter. Og især i kampens indledning. Det var tydeligt, at de var taget den lange tur til Hjørring for at vinde. De havde sat bilen i sjette gear fra kampens start, og startede ud i et hæsblæsende tempo, hvor vi – groft sagt – bare var statister i deres film. En imponerende speed og teknik viste de unge FC Nordsjælland-spillere, og de kunne meget tidligt have lukket kampen.

Det gjorde de heldigvis ikke, og langsomt fik vi arbejdet os ind i opgøret. Og med lidt mere skarphed kunne vi også have bragt os foran efter 20 minutter. Et sandt mønsterangreb – lige fra fodboldens ABC – hvor Jakob Blåbjerg, der bar anførerbindet i Søren Henriksens fravær – slog en lang bold ned bag nordsjællandernes bagkæde, som Morten Knudsen kom først på. Han sendte bolden i en blød bue ind foran mål, hvor Ali Messaoud kom stormende – men desværre fik den hollandske elegantier ikke ram på bolden, og den strøg i stedet forbi Nicolai Larsens mål.

Og så gik der ikke længe, for gæsterne fik bolden i kassen. En lang bold blev sendt afsted til den meget offensive venstreback, Clinton Antwi, og den lille hurtigløber tog et træk ind i banen og sendte bolden i det fjerneste hjørne. 0-1.

Resten af halvlegen forsøgte vi os – og vi blev især farlige, når vi gav en af vores midtbanespillere bolden i mellemrummet mellem FC Nordsjællands forsvar og midtbane. Men det blev ikke til scoringer.

Efter de første 45 minutter satte vi os mere på kampen. Vi holdte gæsterne fra chancer, og havde igen selv optræk til flere gode muligheder. Men den sidste aflevering manglede det sidste, før det kunne blive til en decideret stor målchance. Indskiftede Seyi Adekoya forsøgte sig et par gange fra distancen, men Nicolai Larsen tog sig af amerikanerens forsøg i begge ombæringer.

Den eneste reelle målchance gæsterne havde i kampens sidste 45 minutter – og det er vidst en tilsnigelse at kalde det for en målchance – gav dem også målet til 2-0. Ulrik Jenssen var trukket med frem på en dødbold, og på en bold ind bagerst i vores felt, løb han ind i bolden og headede den på tværs. Desværre for os havde den retning lige mod Peter Friis’ mål, og den sejlede ind via stolpen.

I slutfasen forsøgte vi os med et godt pres, men det blev ikke til scoringer i aftenens kamp mod et rigtig godt spillende FC Nordsjælland-hold.

NU kan vi i stedet koncentrere os om NordicBet Ligaen, hvor næste opgave der venter allerede på søndag, når Næstved Boldklub kommer på besøg klokken 15.00.

Matchfacts, Sydbank Pokalen, 1/8-finalen

Vendsyssel FF – FC Nordsjælland 0-2 (0-1)

Mål: 0-1 29. min Clinton Antwi, 0-2 79. min Ulrik Jenssen

Advarsler: 41. min Mohammed Kudus (FCN), 58. min Jeroen van der Lely.

Tilskuertal: 950

Startopstilling, Vendsyssel FF (4-3-3): Peter Friis Jensen – Jeroen van der Lely, Lasse Steffensen, Andreas Kaltoft, Jakob Blåbjerg – Rasmus Vinderslev, Jelle van der Heyden (79. Mads B. Mikkelsen), Morten Knudsen – Tiémoko Konaté (49. Emmanuel Ogude), Ali Messaoud, Christoffer Boateng (46’ Seyi Adekoya)

Startopstilling, FC Nordsjælland (4-3-3): Nicolai Larsen – Mads Døhr Thycosen, Kian Hansen (46. Abdul Mumin), Ulrik Jenssen, Clinton Antwi – Jacob Christensen, Tochi Chukwuani, Mohammed Kudus – Abu Francis (70. Mikkel Rygaard), Oliver Antman, Ibrahim Sadiq (62. Joachim Rothmann)