2-1 sejr i flot fodboldkamp

Det blev til den femte sejr i lige så mange træningskampe, da Vendsyssel FF i Tyrkiet slog det russiske 1. divisionshold Avangarde Kursk i en flot fodboldkamp.

Inden kampen var trænerteamet lidt usikre på hvad der ventede, men det viste sig hurtigt, at Avangarde Kursk var kommet for at spille. De er et godt spillende mandskab, med gode kvaliteter. Hurtige, dygtige med bolden og med et par individualister, der kan gøre ondt på de fleste. Det fik de også lov til at gøre mod os. De var især ivrige efter at komme ud over venstrekanten, hvor de flere gange gjorde antrit til chancer. Dog manglede russerne den sidste skarphed, lige indtil første halvlegs overtid, hvor Frederik Ibsen måtte ud en klasseredning for at forhindre en scoring.

Inden det havde vi skabt et par fine chancer. Først var det Washington Brandâo der trykkede af, og siden kom Yao Dieudonne til en god afslutningsmulighed. Efterfølgende skete kampens mest mærkværdige situation. Brandâo spurtede mod baglinjen, smækkede den indover, og efter lidt forvirring foran mål kunne Yao prikke den det sidste stykke i mål. Imens havde linjedommeren viftet med sit flag, men for hvad var han vidst ikke selv klar over. I hvert fald måtte han og dommeren konferere et par gange, inden de til russernes store utilfredshed dømte mål. Den scoring blev 1. halvlegs eneste.

I anden halvleg havde Avangard Kursk igen et par anløb til chancer, og de formåede også at få testet Frederik Ibsen, der stod en god kamp. Han kunne dog ikke gøre det store ved russernes mål, der blev sat ind på et – lidt tyndt – straffespark.

Mod slutningen af kampen sparkede Frederik Ibsen bolden langt et par gange, og det var tydeligt, at Avangard Kursk ikke brød sig om den fremgangsmåde. Vi fik i hvert fald skabt et par gode chancer. Brandâo kom igen godt igennem på højrekanten, men formåede ikke at teste den russiske keeper i den situation. Havde det ikke været for en meget pernitten linjedommer, havde Brandâo et par minutter senere igen skabt en god chance.

En chance fik Emmanuel Ogude til gengæld, da han blev nedlagt i det russiske felt, og for en gangs skyld fik den tyrkiske dommer en kendelse rigtig. Ogude sparkede selv, men brændte i første omgang. Desværre for russerne, men heldigt for os, blev der dømt omspark, da de russiske forsvarsspillere var lidt for hurtigt ind i feltet. På omsparket var der ingen slinger i valsen for vores nigerianske angriber, og han hamrede sikkert bolden i kassen til slutresultatet 2-1.

Vi spiller igen på torsdag mod en mere velkendt modstander. Her venter B93 og vores kommende angriber Sebastian Czajkowski i en kamp, der fløjtes i gang omkring kl. 13.30 dansk tid. Vi håber, at vi kan opdatere fra kampen på vores twitterprofil, men det tyrkiske internet er en kende ustabilt.

Matchfacts – træningskamp

Vendsyssel FF – Avangarde Kursk 2-1 (1-0)

Målscorer: 41. min Yao Dieudonne, 73. min Avangard Kursk (str.), 84. min Emmanuel Ogude (str.)

Startopstilling: Frederik Ibsen – Andreas Albech, Kristian Riis, Andreas Kaltoft, Christian Overby – Lucas Jensen (63. Benjamin Lund), Mikkel Frankoch, Moses Opondo (70. Morten Knudsen), Washington Brandâo – Yao Dieudonne, Marcus Solberg (67. Emmanuel Ogude)