3-0 nederlag i første test i Tyrkiet

Trods gode 75 minutter, så blev det desværre til et nederlag til schweiziske Grasshoppers i den første af to testkampe på årets træningslejr.

Kampen begyndte ellers planmæssigt. Vi havde godt fat i bolden, fik flyttet den fint rundt, og fik presset Grasshoppers ned på egen banehalvdel. Og vi stod da også for kampens første chance, da Morten Knudsen efter otte minutter fik muligheden fra en position på kanten af feltet. Den schweiziske målmand var fanget ude af sit mål, men Knudsens afslutning strøg lige forbi den ene opstander. En føring til os havde ellers været særdeles velfortjent på dette tidspunkt af kampen.

I stedet arbejdede Grasshoppers sig ind i kampen, men trods et spilovertag, så formåede de ikke at spille sig frem til noget som helst i kampens første 45 minutter. Generelt var første halvleg en chancefattig en af slagsen. Efter et kvarters spil fik Francisco Júnior muligheden for at trykke af fra distancen, men afslutningen manglede lidt saft og kraft for at blive farlig.

Derfor endte første halvleg 0-0.

Pausen benyttede schweizerne til at skifte en del af deres formåede a-kæde på banen. Og det kunne ses. Igen sad de på spillet, men i modsætning til første halvleg kom de frem til afslutninger mod Nicolai Flø i målet.

Men vi skulle helt frem til kampens 78. minut før der kom hul på målscoringen. Vi mistede bolden højt på deres banehalvdel, hvorefter Grasshoppers slog turboen til. En utrolig hurtig og effektiv omstilling resulterede i kampens første scoring.

Herefter forsøgte vi at bide os tilbage i kampen, og tre minutter senere kom Andreas Kaltoft frem til en mulighed efter et hjørnespark, men den høje forsvarsspillers forsøg truede ikke den schweiziske målmand.

I stedet slog Grasshoppers til i den anden ende. Efter 85. minutter kom de i gennem vores midtzone, hvorefter de udplacerede Flø i målet.

Og bare minuttet senere blev det til 3-0, da de kombinerede sig igennem, og sendte bolden mellem benene på Nicolai Flø.

Det blev derfor til et 0-3 nederlag til et godt spillende Grasshoppers mandskab.

I morgen går det løs igen, når vi møder russiske Fakel Voronezh i træningslejrens anden og sidste testkamp.

Matchfacts, Testkamp, Tyrkiet

Grasshopper Club Zürich – Vendsyssel FF 3-0 (0-0)

Mål: 1-0 78. Min, 2-0 85. Min, 3-0 86. Min

Advarsler: 69. min Morten Knudsen

Startopstilling, Vendsyssel FF (4-2-3-1): Nicolai Flø – Alexander Juel Andersen (57. Mads Roerslev), Sander Fischer, Andreas Kaltoft, Søren Henriksen – Mikkel Wohlgemuth, Morten Knudsen – Moses Opondo (77. Marcus Solberg), Francisco Júnior (46. Lucas Jensen), Jón Dagur Thorsteinsson – Emmanuel Ogude (57. Mads B. Mikkelsen)