Ærgerligt nederlag i intenst lokalopgør

Det blev desværre ikke til point, da det første lokalopgør mellem Vendsyssel FF og AaB i Superligaen fandt sted på Nord Energi Arena.

Rammerne var perfekte til et brag af en fodboldkamp. Et komplet udsolgt Nord Energi Arena ventede de to hold, da dommer Sandi Putros fløjtede opgøret i gang.

Og det var to hold, der var indstillet på at give de 6415 – stadionrekord på Nord Energi Arena – en oplevelse og en god fodboldkamp.

Indledningen på kampen var meget livlig. Og allerede efter tre minutter havde gæsterne fra AaB bolden i nettet, men linjedommeren underkendte, da Jores Okore havde hånden på bolden inden bolden strøg over stregen.

Herefter begyndte vi at sidde på opgøret. Vi virkede oplagte og klar til at byde det mere rutinerede AaB-hold op til dans, og efter 12 minutter havde vi optræk til den første chance, da Lucas Jensen – med lidt mere kynisme og selviskhed – kunne have sparket på kassen.

Syv minutter senere var der igen fare i AaB’s målende. Moses Opondo trykkede af fra kanten af feltet, efter at Mikkel Frankoch tog et hurtigt frispark til Lucas Jensen, der trak til baglinjen og lagde den skråt ind i feltet. Men desværre manglede Opondo det sidste for at true Jacob Rinne i AaB-målet.

Andreas Kaltoft fik sine første minutter i Superligaen, og den høje forsvarsspiller takkede for tilliden med en fremragende præstation. Med lidt mere held i bøssen kunne han også være kommet på måltavlen, da han i to omgange i kampens første 45 minutter havde nærgående forsøg. Efter 28 minutter steg han til vejrs og fik hovedet på bolden. Desværre stod Jacob Rinne i vejen for et ellers udmærket forsøg. Og bare to minutter senere var han endnu tættere på, da hans hovedstød ramte overliggeren.

Med fem minutter igen af første halvleg slap Jannik Pohl igennem i vores højre side, men den hurtige angriber sparkede sit forsøg over mål.

Tættere kom ingen af de to hold, og derfor kunne de gå til pausen med 0-0.

I anden halvleg fortsatte intensiteten i opgøret. Og igen var det os, der var bedst. Tre muligheder – den ene bedre end den anden – i de første 15 minutter vidnede om, at vi jagtede de tre point. Men hverken Mikkel Frankoch, Brandão elle Lucas Jensen kunne overliste Rinne i AaB-målet.

I den anden ende var Nicolai Flø ikke sat på de store arbejdsopgaver. Dog måtte han i det 65. minut hive en redning op, da netop indskiftede Rasmus Thellufsen testede ham.

Med godt 10 minutter igen viste AaB, at de havde det, vi manglede. Kynisme. Gæsterne fra Aalborg kom til baglinjen i højre side, sendte den skråt bagud til Kasper Risgård, der med en flad inderside sendte den ind bag Flø.

I de sidste 10 minutter jagtede vi en udligning, men det lykkedes ikke. Derfor måtte vi se AaB løbe med alle tre point i en fremragende kulisse.

Tusind, tusind tak til alle de fremmødte for at skabe en fantastisk ramme om lokalopgøret. Vi slog stadionrekorden, og beviste, at der er stor interesse for fodbolden nord for Limfjorden.

Matchfacts – Superligaen, 4. runde

Vendsyssel FF – AaB 0-1 (0-0)

Mål: 0-1 79. min Kasper Risgård.

Advarsler: 28. min Mikkel Frankoch, 28. min Daniel Christensen, 30. min Jakob Blåbjerg (AaB), 51. min Lucas Jensen, 51. min Oliver Abildgaard, 74. min Kasper Risgård, 76. min Rasmu Thellufsen, 90+5 min. Kasper Kusk

Udvisning: 90+4 min. Daniel Christensen

Tilskuertal: 6415 (stadionrekord)

Startopstilling, Vendsyssel FF (4-1-4-1): Nicolai Flø – Alexander Juel Andersen, Sander Fischer, Andreas Kaltoft, Daniel Christesen – Mikkel Frankoch – Lucas Jensen (80. Mads B. Mikkelsen), Moses Opondo, Morten Knudsen (71. Jeppe Illum), Washington Brandão – Emmanuel Ogude (48. Seyi Adekoya)

Startopstilling, AaB (4-4-2): Jacob Rinne – Kristoffer Pallesen, Jores Okore, Jakob Blåbjeg – Kasper Kusk, Oliver Abildgaard, Filip Lesniak (58. Magnus Christensen), Kasper Risgaard – Wessam Abou Ali (87. Mikkel Kaufmann), Jannik Pohl (68. Rasmus Thellufsen)