Ærgerligt nederlag til russisk mandskab

Det blev desværre til et nederlag i kamp nummer to på træningslejren i Tyrkiet. Russisk FC Fakel Voronezh vandt opgøret på en regnvåd bane med 2-1.

Det lå ellers ikke i kortene, at det var sådan, kampen skulle ende. Vi var klart farligst, havde både fleste og de største chancer og brugte bolden bedst. Russiske Fakel Voronezh sad på spillet i perioder, men de kom kun til få chancer.

Kampens første mulighed kom til en velspillende Ninos Gouriye. Efter fem minutter lavede han fine ting på kanten af feltet, mens hans afslutning manglede desværre den sidste skarphed for at true den russiske keeper.

Fem minutter senere fik russerne deres første chance, hvor de tvang Michael Tørnes ud i fuld figur. Og fem minutter efter det havde de en hurtig omstilling, hvor Tørnes i første omgang redede os, og efterfølgende fik vi hjælp af træværket til at holde nullet.

Første halvleg var ret chancerig. Efter 23 minutter var det Lucas Jensens tur til at teste modstanderens keeper, der måtte strække sig helt for at forhindre en fortjent føring til os.

Efter en halv times spil kom den scoring kampen havde ventet på. Daniel Christensen slog et klasse hjørnespark ind over byen, hvor Jeppe Svenningsen dukkede op ved bagerste stang. Han headede den ned i nærmeste hjørne, hvor keeperen ikke kunne forhindre den i at smutte i nettet.

Og 10 minutter senere var det Ninos Gouriye, der var tæt på at fordoble målscoringen. Den vævre hollænder lavede fine ting på kanten og i feltet, men hans afslutning blev blokeret af en russisk fod. Derfor måtte vi gå til pause foran 1-0

I anden halvleg fortsatte chancerne med at komme. Fem minutter inde truede russerne igen vores mål, men afslutningen røg et stykke over mål.

Amerikanske Seyi Adekoya var med sin hurtighed en stor trussel for russerne. Og efter 55 minutter fremtvang han et frispark, der burde have givet mere end det gule kort, der blev uddelt i situationen. Den russiske keeper blev fanget langt ude af sit mål, Seyi rundede ham og gjorde antræk til at trykke af, da målmanden rev ham ned. Et klokkeklart rødt kort – for alle andre end den lokale tyrkiske dommer.

Så i stedet for en fordobling af vores føring, svarede FC Fakel Voronezh tilbage. Efter 68 minutter fik de udlinget efter et hjørnespark.

Og for at gøre situationen værre kom de foran med godt 10 minutter igen. De fik et frispark tæt på feltet, som de fik krøllet ind bag Michael Tørnes i målet.

I slutminutterne jagtede vi en udligning, og trods flere paniksituationer i russernes forsvar, fik vi ikke udlignet, og det blev derfor til et nederlag på 2-1.

Testkamp, Tyrkiet

Vendsyssel FF – FC Fakel Voronezh 1-2 (1-0)

Mål: 1-0 30. min Jeppe Svenningsen, 1-1 68. min Fakel Voronezh, 1-2 79. min Fakel Voronezh

Startopstilling, Vendsyssel FF (4-2-3-1): Michael Tørnes – Mads Roerslev, Dylan McGowan, Jeppe Svenningsen, Daniel Christensen (46. Sander Fischer) – Francisco Júnior (69. Morten Knudsen), Allan Høvenhoff – Lucas Jensen (58. Mikkel Wohlgemuth), Ninos Gouriye, Seyi Adekoya – Marcus Solberg (46. Rasmus Prangsgaard)