ASSISTENTEN

Der er et par timer til kampstart. Som en af de allerførste møder Assistenttræner David Olsen ind på Nord Energi Arena. Keglerne sættes op, og overtrækstrøjerne lægges klar. I omklædningsrummet sættes standarderne snorlige op, så ingen spiller kan være i tvivl om deres roller, når der er indkast, frispark eller hjørnespark. En af assistenttrænerens mange vigtige opgaver er klaret. Vi er klar til kamp.

David Olsen er 47 år og bor i Blenstrup i Rebild Kommune syd for Aalborg. Gift med Pernille og far til Gustav på 18 år. Allerede som ganske lille begyndte David at spille fodbold i Blenstrup IF. Selvom fodbolden har været en livslang passion, blev den aktive karriere aldrig til mere end seriefodbold i Blenstrup og et par omkringliggende klubber. Ikke desto mindre har David oplevet noget, som er de færreste forundt: At blive sammenlignet med Karl-Heinz Rummenigge, som var det store tyske angrebs-es op gennem 70’erne og 80’erne. ”Jeg elskede at have bolden. Det var ikke altid mine mange driblinger førte til så meget, men jeg slap den nødigt. I en ungdomsturnering i Tyskland førte min lidt luksuøse spillestil til, at tilskuerne taktfast råbte ”Rummenige”, hver gang jeg havde bolden”, fortæller David med et lunt smil. Ud over fodbolden har vores assistenttræner også i en 3-årig periode spillet Amerikansk Fodbold, hvor han brillierede som Running Back for AaB 89ers.

Trænerkarrieren startede i barndomsklubben Blenstrup, hvor han tog ungdomsspillerne under sine vinger. Her fungerede han også i en periode som seniortræner. I 2007 kom David så til AaB som ungdomstræner. Trænerkarrieren tog for alvor fart, da han blev U19-assistenttræner for den senere Cheftræner i AaB, Jacob Friis. I øjeblikket er David tæt på at afslutte P-træneruddannelse, som er den højeste træneruddannelse under DBU.

”Modsat så mange andre divisions-trænere, har jeg ikke fået noget foræret gennem en lang aktiv karriere i topfodbold. I stedet har jeg måtte lægge vægt på flid og hårdt arbejde i min trænergerning. Derudover har jeg suget til mig og lært utroligt meget af de mange dygtige trænere, jeg har været så heldig at få lov at arbejde sammen med gennem årene”.

Som et lille kuriosum fortæller David, at han også har en lille sidegesjæft ud over fodbolden. ”Jeg forpagter Jernkroen i Nibe, som er et kombineret værtshus og spillested”. David beretter til slut, at kroen blandt andet er kendt for at have lagt lokaler til den danske spillefilm ”Dræberne fra Nibe” med Nicolas Bro, Ulrich Thomsen og Mia Lyhne i hovedrollerne.