BÅDE SKIDT OG KANEL

På den ene side var skuffelsen stor, da det ikke lykkedes at fastholde en 2-0 føring. På den anden side kunne vi glæde os over sæsonens første point på Sjælland. De 2 scorede mål vidner derudover også om en offensiv, som så småt er ved at finde vej til netmaskerne.

I kampens begyndelse satte Hvidovre sig på spillet. Vi havde lidt svært ved at komme i gang. Ikke desto mindre fik vi efter 7 minutter en stor mulighed. Et indlæg fra vores venstre angrebsside passerer over til Tiemoko Konaté, vis forsøg fremtvinger en kanonredning af Filip Djukic i Hvidovre-målet. Hvidovre fortsætter spilovertaget men ud over en enkelt farlig situation, hvor et indlæg resulterer i en afslutning tæt under mål, har Hvidovre ikke rigtig nogen chancer.

I det 31. minut får Konaté igen-igen-igen et tyndt gult kort efter en hovedstødsduel. En tvivlsom kendelse som senere skulle vise sig at få afgørende betydning for kampen. 5 minutter senere lykkedes det imidlertid samme Konaté at sætte føringsmålet i nettet. Lasse Steffensen header et indlæg på tværs i feltet, hvor Tiemoko’s beherskede afslutning finder vej til målet. I det hele taget kom vi bedre med i kampen i 1. halvlegs sidste 20 minutter. Resten af halvlegen forløb roligt, og Vendsyssel kunne derfor gå til pause med en 1-0 føring.

Hvidovre kom langt mere aggressiv ud til 2. halvleg. Vi presses højt på banen og har svært ved at etablere vores eget spil. I det 53. minut får vi dog et frispark på Hvidovres banehalvdel. I forsøget på at afværge Mikkel Wohlgemuths godt slåede frispark, tager Hvidovre-forsvaret ulovlige midler i brug, og dommeren peger uden tøven på pletten. For anden kamp i træk scorer Mikkel Wohlgemuth på straffespark. Hvidovre-keeperen går til den rigtige side, men kan ikke nå ud til det hårde velplacerede spark.

Med en 2-0 føring ca. 35 minutter før slutfløjtet syntes årets første udesejr inden for rækkevidde. Hvidovre reagerede øjeblikkeligt med en offensiv dobbeltudskiftning. Allerede 7 minutter senere reducerer københavnerne på et lidt tilfældigt mål. I første omgang har vores forsvar clearet bolden til indkast. Dette tages hurtigt, og bolden slås i blinde tilbage i feltet. Det høje indlæg sejler over til bagerste stolpe, hvor Hvidovres Nicolai Agger kommer først på bolden. 5 minutter senere går det helt galt. Tiemoko Konaté vælter en Hvidovre-angriber omkuld i feltet, og dommeren fløjter for straffe. For at gøre ondt værre udløser hændelsen også det andet gule kort, og vores ivorianske kantspiller har dermed karantæne i mindst en kamp.

Kampens sidste halve time blev et langt pres på Vendsyssel-målet. I 2 situationer måtte Peter Friis Jensen diske op med fantomredninger. Efter 74. minutter får han akkurat hånden på et hårdt skud fra kanten af feltet, og 10 minutter senere må han dykke ned ved stolperoden for at afværge et godt hovedstød fra nært hold. Et heroisk kæmpende Vendsyssel-hold holdt stand og kunne trods 2. halvlegs modgang tage et enkelt point med hjem til Nordjylland. Et point som i den sidste ende kan vise sig at være afgørende.

3 kampe på halvanden uge begynder at sætte sine spor. Flere af spillerne trækkes med småskader, så sundhedssektoren får helt sikkert en travl uge. Nu er der heldigvis 8 dage til næste kamp, så mon ikke det lykkes at få alle spillere klar til den svære udekamp mod Hobro næste søndag.