Med Mortens signatur på en velfortjent kontraktforlængelse for et par uger siden, så er det en oplagt mulighed for at høre lidt om, hvem fodboldspilleren og mennesket, Morten Knudsen, er.

Skønt Mortens unge alder til trods, så har han oplevet mere på fodboldbanen, end rigtig mange kommer til.

Allerede som 16-årig blev Morten scoutet af den italienske storklub Inter ved en U16 turnering. Efter en prøvetræning drog Morten til Italien som 17-årig.

Langt hjemmefra og skønt kun lidt italiensk i bagagen, så var det ikke fjernt for ham at være væk fra de trygge omgivelser i København.

Morten fortæller: “Det var jo en fantastisk mulighed at udforske den del af fodboldverdenen. Mulighederne i klubberne, landet Italien og kulturen var fantastisk. Da jeg samtidigt havde stået på egne ben i FC Midtjylland ( Akademiet og sportscollege), så var det bare om at komme afsted”.

På trods af et par alvorlige lårskader, og dermed lange fodboldpauser undervejs og med megen genoptræning til følge, så var det en givtig periode. Såvel fodboldmæssigt som menneskeligt.

“Spillet er noget andet. Det er mere taktisk og afventende, men niveauet mellem dansk og Italiensk, kommer først til udtryk, som senior. Her er der mange om buddet, og det fysiske spil bliver mere udpræget- men en go ”skoling” var det. Og jeg har aldrig fortrudt,” fortæller han.

Senere blev det varme Italien skiftet ud med norske Sarpsborg, hvilket ikke blev den ventede og håbede succes.

“Derfor var det også glædeligt, da VFF henvendte sig i januar. Det blev den kickstart, som jeg håbede på,” siger han.

Med en ægte Skawbo som kæreste, så blev bopælen i Norge udskiftet med Skagen. Her nyder Morten roen, havet samt det dejlige landskab.

Som alle ved, så blev det det ultimative mål nemlig oprykning til Superligaen nået, men alligevel kunne Morten se tilbage på en hård start i klubben:

”Jeg var ikke i form, og da slet ikke i fodbold-form, men efterhånden er det kommet”.

I de sidste afgørende kampe var Morten placeret på sin yndlingsplads, nemlig på den centrale midtbane. Her kom hans fantastiske blik for spillet, gode teknik, enorme løbepensum samt drive med bolden, virkelig til sin ret.

Fantastiske præstationer, som naturligt gjorde ham til “Man of the Match” to gange. Super præstationer som viser, hvilket aktiv er og bliver det fremover.

En spændende spiller som nok skal klare udfordringerne i Superligaen.

I en periode var Morten placeret som højre back. Om at skulle vikariere på backpladsen siger Morten: “ Det er ikke, og bliver det aldrig, min yndlingsplads, men jeg tog udfordringen op og har lært meget om at spille den position – og så var det naturligvis for holdets bedste”

At Morten elsker at være i klubben vidner kontraktforlængelsen naturligvis også om.

Morten roser de gode faciliteter, omgivelserne og behagelige mennesker. “Det er nordjyder jo”, siger Morten med et smil.

Den velfortjente fodboldpause er slut og forberedelserne til klubbens første sæson i Superligaen er i fuld gang. ”Jeg glæder mig” slutter den rolige og velovervejede Skawbo og nordjyde af.

Tak for snakken og Held og lykke med forberedelserne til såvel Morten samt resten af truppen.