DEN SJÆLLANDSKE NORDJYDE!!

Fredag den 2. juli 2021 blev på mange måder en historisk mærkedag for Vendsyssel FF. Ikke alene er lettelsen over en afværget konkurs mærkbar, men troen på fremtiden er i den grad vendt tilbage. Åget fra en kaotisk tid er blevet løftet af skuldrene, og den trykkede atmosfæren i klubben er med et fingerknips forsvundet som dug for solen.

Med Jacob Andersen i spidsen er klubben nu tilbage på lokale hænder efter et år med schweiziske ejere. Vi er nu atter ”herrer i eget hus”, og arbejdet frem mod den nært forestående sæsonstart tager i den grad fart. Den nye ledelse arbejder stenhårdt på at opbygge et fundament af økonomisk, organisatorisk  og sportslig stabilitet, som klubben fremover skal bygges på. Som en del af dette er Søren Henriksen tiltrådt i en nyoprettet stilling som Head Of Sports Development. Støvlerne er stillet på hylden, fodboldtasken pakket for sidste gang og pladsen i omklædningsrummet er skiftet ud med et skrivebord i administrationslokalerne. Vi fangede Søren i Idrætscenter Vendsyssel på en af hans første arbejdsdage.

Hvordan er det at være ex. fodboldspiller?

”Det er nok ikke rigtig gået op for mig endnu, og jeg har simpelthen haft for travlt til at tænke over det. Ovenpå skader og sygdom har jeg dog i et stykke tid haft overvejelser om min fodboldfremtid. Beslutningen var imidlertid ikke svær at tage, da jeg fik tilbuddet fra klubben. Det var simpelthen et tilbud som jeg ikke kunne sige nej til, og jeg glæder mig rigtig meget til at være med til at bygge det her ”nye” projekt op”.

Du kommer også til at arbejde tæt sammen med cheftræner Henrik Pedersen, når der skal rekrutteres nye spillere.

”Jeg kender Henrik rigtig godt. Vi har holdt kontakten ved lige, siden jeg selv havde ham som træner, da jeg spillede i HB Køge, så jeg glæder mig rigtig meget til et frugtbart samarbejde. Jeg ved, hvordan han gerne vil spille fodbold, og det gør selvfølgelig arbejdet lettere, når jeg ved hvilke spillertyper, som vil passe ind i Henriks fodboldfilosofi.”.

Du skal også være bindeled mellem vores moderklub Hjørring Idrætsforening og Vendsyssel FF. Hvordan skal den opgave gribes an?

”Jeg spillede ungdomsfodbold i Farum, hvor jeg er vokset op. Det var netop i den periode, hvor man i Farum for alvor begyndte at arbejde målrettet med talentudvikling. Jeg har stadig gode kontakter i klubben, som kan hjælpe mig med gode råd. Selvfølge er vi et helt andet sted end talentfabrikken i Nordsjælland, men jeg har nogle ideer med fra min tid i Farum /Nordsjælland. Det vil selvfølgelig tage tid at bygge en talentafdeling op, men i det arbejde er det vigtigt, at vi engang imellem kan besøge HI og andre klubber i lokalområdet, så unge spillere i omegnsklubberne kan inspireres til at udvikle deres talent”.

Hvordan tænker du din opgave i forhold til spillertruppen?

Gennem sidste sæson oplevede jeg selv som spiller alt for meget ”flimmer”, som gav bekymringer og fjernede fokus. Jeg vil rigtig gerne arbejde for at optimere hverdagen, så det eneste spillerne skal koncentrere sig om det at udvikle deres spil. Samtidig er det vigtigt, at spillerne ved, at de kan komme til mig, hvis der er noget som skal justeres, så jeg på den måde også kan være et bindeled mellem spillerne, trænerteamet og klubbens ledelse”.

Det har været en svær tid, klubben har været igennem, men det som man ikke dør af, gør en stærkere. Ansættelsen af Søren Henriksen er blot en af mange gode historier omkring klubben i disse dage. Der er meget der skal gøres, men som Fugl Fønix er klubben ved at rejse sig fra asken. Fremtiden ser atter lys ud.