Dobbelt op på Abou Ali i Nykøbing

Det er altså en del sjovere at lave de her kampreferater nu, end da sæsonen startede. En sejr gør det hele bare meget sjovere.

Og vi fik netop endnu en sejr til samlingen i dag, da vi besejrede Nykøbing FC 3-0 på CM Arena, der normalt er et svært sted at spille.

Før kampen døjede vi med et hav af skader og sygdom. Ni (!) mand var ude, men i sådan en situation rykker de tilbageværende spillere normalt sammen i bussen, og arbejder knaldhårdt. Det var også tilfældet i dag.

Johnny Mølby gav start debut til Lasse Steffensen, der kom til klubben i sommer. Den brølstærke forsvarsspiller kvitterede for tilliden med en scoring til 1-0, da han fik sidste fod på bolden efter et hjørnespark fra Ali Messaoud. I den anden ende havde den store forsvarsspiller også et par gode indgreb, og selvom det også blev til et par fejl – en af dem var ved at koste et mål, men der kan han passende sende en stor tak til Peter Friis i målet – så var det en rigtig fin præstation fra Steffensen. Han har i øvrigt ikke de gode forsvarsgener fra fremmede. Hans far, Jan Steffensen, var i mange år en solid midtstopper på Jetsmark IF’s hold, der tilbragte mange år i Danmarksserien, inden de røg i 2. division.

I den sidste uge af transfervinduet lejede vi Wessam Abou Ali i AaB. De penge er godt givet ud. Abou Ali var i et forrygende spillehumør i dag – han var her, der og alle vegne. Erobrede bolde langt nede på banen, satte sin medspillere i scene, og var selv farlig. Det viste han med al tydelighed med to scoringer – ikke de sværeste i karrieren, men alle mål tæller. Han har nu lavet tre mål i de sidste to kampe, og virker til for alvor at have fundet ind i rytmen med sine nye holdkammerater.

Generelt set var det en god holdpræstation, der sikrede os sejren. Hårdt arbejde og en disciplineret indsats. Dog var der også fejl – en del af dem endda ret store – men det lader vi ligge og koncentrerer os i stedet om, at vi vandt for femte gang i seks kampe.

Matchfacts, NordicBet Ligaen, 10. runde

Nykøbing FC – Vendsyssel FF 0-3 (0-3)

Mål: 0-1 11. min Lasse Steffensen, 0-2 38. min Wessam Abou Ali, 0-3 62. min Wessam Abou Ali

Advarsler: 16. min Andreas Kaltoft, 52. min Lars Pleidrup (NFC),

Tilskuertal: 750

Startopstilling, Nykøbing FC (4-3-3): Jannich Storch – Chris Thorsheim (77. Simon Christensen), Kasper Jensen, Gustav Kjeldsen, Lars Pleidrup – Søren Christensen (49. Mikkel Andersen), Mads Carlson, Nicolai Dohn – Joachim Wagner (67. Sigurd Schøndorf), Mathias Kristensen, Mathias Gehrt

Startopstilling, Vendsyssel FF (4-4-2): Peter Friis Jensen – Søren Henriksen, Lasse Steffensen, Andreas Kaltoft, Jakob Blåbjerg – Tiémoko Konaté, Rasmus Vinderslev, Morten Knudsen (77. Daniel Christensen), Emmanuel Ogude (59. Jelle van der Heyden) – Ali Messaoud, Wessam Abou Ali (81. Solomon Sarfo Taylor)