Reaktioner fra Thisted FC vs. Vendsyssel FF

Det blev til tre rigtig gode point i gårsdagens duel mod Thisted FC. Sejren kom i stand efter en stærk præstation, hvor vi især efter pausen så formidable ud. Og der var naturligt nok stor tilfreds med spillet og de tre point.

”Vi har arbejdet godt og hårdt, men har ikke rigtig følt, det har gået vores vej her i foråret. Vi har været ramt af både skader og karantæner, og har ikke helt kunne få det til at spille, som vi gerne ville. Så det er en kæmpe forløsning, at vi fik en god og fuldt fortjent sejr, hvor vi langt hed ad vejen spillede en god omgang fodbold. Samtidig leverede alle de offensive spillere godt i dag (i går, red.), og vi kunne kende os selv igen,” siger Lucas Jensen.

En af årsagerne til de tre point skal findes i, at holdet bragte mere energi ind i spillet, end tilfældet har været i seneste kampe.

”Vi gik ind og fightede mere for det. Vi turde mere frem ad banen – holde i bolden og sætte en mand. Selvfølgelig var vi også lidt heldige, men vi jagtede det. Også mere end vi har gjort i de andre kampe. Vi tog flere af de løb, der er nødvendige for at vinde en fodboldkamp. Det er de løb, der gør ondt, men omvendt er det også dem, der vinder fodboldkampe,” siger Moses Opondo, der for gud ved hvilken gang spillede en god kamp.

Den nye cheftræner, Jens Berthel Askou, var også en glad mand efter 3-1 sejren over det hold, han har været med til at føre op i NordicBet Ligaen.

”Jeg er meget glad. Vi har snakket om, at hvis vi spiller os ud, og giver alt hvad vi har, så har vi så meget kvalitet i holdet, at vi kommer til at vinde mange kampe,” siger han.

Han overtog cheftøjlerne i onsdags, og har siden bygget videre på de grundsten, han har lagt sammen med Erik Rasmussen.

”VI har arbejdet lidt med vores udtryk, og øvet os på mentalt at turde noget mere. At spille med stort mod i forhold til at have bolden i positioner, vi vidste ville gøre ondt på dem, men hvor der også var en risiko. Moses Opondo og Mikkel Frankoch rørte bolden rigtig mange gange i dag (i går, red.), hvor vi satte spillet i gang derinde fra, og fandt de offensive derfra,” siger han.

Efter 17 minutter kom vi bagud, da Jeff Mensah scorede et rent drømmemål. Det betød, at vi skulle ud og jagte en udligning, og det lykkedes som bekendt meget godt. Og mens vi jagtede scoringer i modstanderens ende, skulle vi stadig være påpasselige i den anden ende.

”Vi har tidligere jagtet scoringer, hvor vi samtidig har indkasseret et hav af chancer i mod os. Det gjorde vi ikke i dag. Det kræver fokus og forudseenhed,” siger Jens Berthel Askou og fortæller, at han stiller store krav til sine spillere.

”Vi skal ligne et hold, der vil dø for hinanden. Og vi skal være et hold, der hele tiden vil flytte sig, levere og præstere til dagligt på Superliga-niveau. Det er de krav, vi stiller i fremtiden. Kan vi det, så ligger der flere sejre end dem, vi har fået i foråret,” siger han.

Sejren over Thisted bød også på en scoring fra Lucas Jensen. Han havde et helt forrygende efterår, men har haft lidt sværere ved at finde melodien i foråret, og derfor var det tiltrængt, at han fik netmaskerne til at blafre.

”Det var en kæmpe forløsning at se bolden gå ind. Jeg har et lidt hakkende forår, hvor vi også har haft svært ved at få det til at fungere som hold. Samtidig har jeg haft lidt problemer med mine baglår og haft en karantænedag, så det er først nu, jeg rigtig føler mig ovenpå,” siger han.