ENDELIG!!!!

Det midlertidige omklædningsrum i HPR-hallen på Energi Nord Arena rungede af overstadige glædesudbryd. Der blev givet High Five’s og uddelt mandekrammere. At sejren betød mere end blot de 3 point måtte være tydelig for enhver.

Det var et koncentreret og opsat Vendsyssel-mandskab, der løb på banen til opgøret mod Hvidovre lørdag eftermiddag. Fra første dommerfløjt stod det klart, at denne kamp bare skulle vindes. Der blev investeret maksimalt i duellerne, og de vævre, teknisk begavede Hvidovrespillere klagede sig højlydt, når de fysisk stærke Vendsyssel-spillere kastede sig ind i den ene syngende tackling efter den anden. Det høje pres fungerede godt gennem det meste af halvlegen og resulterede i en del bolderobringer højt oppe på Hvidovres banehalvdel, uden det dog at kastede åbne chancer af sig. Tættest på scoring var vi i det 15. minut, hvor Tiemoko Konate resolut trykkede af fra kanten af feltet. Tæt under mål fik vi sat en ”styring” ind, men bolden sneg sig lige udenom målet. Efter 40 minutter besluttede Anders Bærtelsen sig for en solotur over hele Hvidovres banehalvdel. Afslutningen stod desværre ikke mål med kvaliteten i driblingerne og endte langt over mål. Hvidovre spillede bolden godt rundt og var farligst, når deres fløje kom bag vores forsvar og fik slået bolden på tværs i feltet. Men udover et par gode indgreb, var det en forholdsvis rolig første halvleg for Peter Friis Jensen i Vendsysselmålet.

2. halvleg blev betydelig mere begivenhedsrig end den første. Hvidovre var nok mest på bolden, men der stod Vendsyssel på langt de fleste afslutninger. I det 65. minut fik Zander Hyltoft perfekt træf på et langskud. En helt forstenet Hvidovremålmand kunne drage et lettelsens suk, da bolden lige akkurat strøg forbi målhjørnet. I det 70. minut tog indskiftede Muhammed Cham-Saracevic et par gode træk ind i banen og trykkede venstrebenet af. Desværre endte afslutningen lige på målmanden, som ikke havde det store besvær med at afværge skuddet.

Efter 79 minutter var det tæt på at gå galt. I et forsøg på at spille bolden tilbage til keeperen, rammer Thomas Christiansen en medforsvarer, og pludselig er en Hvidovreangriber helt fri. Peter Friis kommer godt ud af sit mål, og Hvidovrespillerens træk bliver alt for langt, og bolden løber til Vendsyssel-lejrens lettelse ud over baglinjen. Efter 85 minutter indtraf den store forløsning. En høj bold bliver slået frem i banen. Marco Brylov i Hvidovremålet mistimer sit indgreb fuldstændigt. Bolden rammer jorden og fortsætter i en blød bue over den tøvende keeper. Herefter er det en smal sag for Tiemoko Konaté at skubbe bolden over stregen i det tomme mål. Scoringen udløste vilde jubelscener på både bane og bænk – sejren var pludselig indenfor rækkevidde.

I slutminutterne kastede Hvidovre alt frem og kom til flere farlige indlæg. Man fornemmede tydeligt nervøsiteten for, at sejren i sidste øjeblik skulle glide os af hænde, men et godt kæmpende mandskab stod for presset. Efter 4 minutters tillægstid kunne hele Vendsyssellejren strække armene i vejret – sejren var endelig i hus.

Nu venter der en god træningsuge, inden spillerne fredag kan sætte sig i bussen mod Kolding med bevidstheden om, at der nu også gives valuta for det gode spil.

Næste kamp: Fredag den 23/4 kl. 19:00 ude Kolding.