Et kig i statistikkammeret efter de første fem runder

Superligaen er fem runder gammel – minus en enkelt kamp – og vi benytter lejligheden til at dykke ned i statistikkammeret for at se, hvordan det ser ud for Vendsyssel FF.

Efter de første fem kampe ligger vi placeret på 6. pladsen med syv point. To sejre, én uafgjort og to nederlag er det blevet til. I de fem kampe har vi scoret syv mål og lukket ni ind. De syv mål gør, at vi er det fjerde mest scorende mål.

Vi scorer på 17,5% af alle vores chancer. Indtil videre har vi 40 afslutninger i alt, hvoraf de 22 har ramt indenfor målrammen.

I de første fem kampe har vi haft 2118 afleveringer. De 1595 af dem har ramt en medspiller, hvilket giver en nøjagtighed på 75,3%.

Kigger man på afleveringsretningen har vi spillet bolden fremad banen 37,7% af gangene, til venstre 24,5%, til højre 23,1% og spillet den bagud 14,7% af gangene.

Vi er faktisk det hold i Superligaen, der har modtaget flest strafpoint i sæsonens første fem runder. 107 point er det blevet til, mens Randers FC og AC Horsens på en delt andenplads er noteret for 71. Vi har fået 11 gule kort og to røde.

I den lidt sjovere ende er Moses Opondo på en delt førsteplads i Superligaen mht. assists. Opondo har i sæsonens første fem kampe haft næstsidste fod på tre scoringer – det samme antal som Viktor Fischer (FC København) og Jakob Poulsen (FC Midtjylland).

Sebastian Czajkowski er vores topscorer med to mål i fire kampe.  Czajkowski bruger i gennemsnit 148 minutter pr. mål han laver i Superligaen. Mads B. Mikkelsen scorede sit første Superligamål mod Vejle BK, og er den Vendsyssel FF-spiller, der bruger færrest minutter pr. mål. Unge Mikkelsen skulle bruge 95 minutter på banen, før han nettede for første gang.

Kigger man på tilskuertallet er vi en af blot to klubber, der har kunnet melde udsolgt til en kamp i denne sæsons Superliga. Vi tændte for de røde lamper til lokalopgøret mod AaB mandag d. 6. august, hvor 6415 tilskuere var på plads på Nord Energi Arena.

Hjemmebanesnittet for Vendsyssel FF er på 4079 tilskuere, og på udebane er det 3007. I alt har der været 18250 tilskuere til vores fem første kampe. Det giver et snit på 3650 tilskuere pr. kamp.

Kilde: superstats.dk, Superliga.dk og bold.dk.