Et point i dramatisk afslutning

Vi kom tilbage på sporet rent pointmæssigt, da vi søndag eftermiddag tog det ene point mod Næstved Boldklub i en kamp, der endte uden vinder.

Og det var egentlig retfærdigt nok, eftersom begge hold havde deres muligheder, men ingen af holdene rigtig fandt melodien.

Det var ellers gæsterne fra Sydsjælland, der begyndte kampen bedst, da Andreas Moos allerede efter fire minutter testede træværket med en følt inderside. Heldigvis for os, så tog den indersiden og sprang i spil igen. I minutter efter fortsatte gæster deres tryk, men trods gode intentioner, så blev det aldrig for alvor farligt.

Efter 10 minutter havde den tidligere Næstved-spiller, Christoffer Boateng, et godt hovedstødsforsøg, men hans forsøg strøg forbi stolpen.

I første halvleg var gæsterne fra Næstved gode til at finde den frie mand, når de blev presset. Og de var gode til at løbe ind i de mellemrum, vi efterlod, og byggede spillet op derfra. Et par gange kom de rundt om vores backs, men det løb altid ud i sandet, før det blev rigtig farligt.

Kort før dommer Patrick Remon Gammelholms slutføjt for de første 45 minutter, havde Seyi Adekoya muligheden for at komme på scoringstavlen. Bolden dumpede ned for hans fødder, og han trykkede af. Keeper Mikkel Bruhn nåede slet ikke at reagere, men blev ramt lige i brystet.

Første halvleg endte uden scoringer.

I anden halvleg fandt vi melodien stille og roligt. Vi fik testet deres bagkæde og keeper, og fik overtaget. Samtidig trak Næstved sig en smule længere tilbage og gav os lidt mere plads at spille på.

Men det betød også, at der blev rum til det, Næstved er gode til – og det, de dræbte os på i det modsatte opgør. Omstillinger.

Og det var netop en omstiling, der gav dem føringsmålet. En bold ned bag van der Lely blev opfanget af Daniel Thøgersen – han sendte en flad bold ind foran, og der dukkede Kristoffer Munksgaard op og sendte gæsterne foran.

En kold spand vand i hovedet – og en anelse ufortjent.

Med godt 20 minutter igen smed træner Johnny Mølby Lasse Steffesen på banen – og sendte ham helt frem i forreste geled. Der skulle sparkes lange bolde, spillet skulle flyttes længere op og vi skulle jagte andenboldene.

Missionen lykkedes – for Steffensen er et sandt bæst i luften, og vandt mange dueller og fik skabt lidt uro i Næstveds forsvar. Og det var også efter en lang bold, at kampen steg i dramatik.

Dommer Gammelholm mente, at en Næstved-spiller tog bolden med hånden og pegede på pletten – til stor frustration for gæsterne og deres trænerteam på bænken. De protesterede højlydt og gestikulerede meget for en fejldom, men Gammelholm stod ved sin beslutning og tildelte os et straffespark.

Det tog Ali Messaoud sig af – og sendte bolden højt og hårdt i kassen. 1-1.

I slutminutterne havde Næstved et par hjørnespark, men det kom der ikke noget ud af.

Derfor endte det hele 1-1, og vi har nu lidt restitutionstid, inden Hvidovre IF venter på fredag.

Matchfacts, NordicBet Ligaen, 13. runde

Vendsyssel FF – Næstved Boldklub 1-1 (0-0)

Mål: 0-1 56. min Kristoffer Munksgaard, 1-1 88. min Ali Messaoud (str.)

Advarsler: 60. min Jakob Blåbjerg, 85. min Lasse Steffensen, 88. Jesper Christiansen (NBK)

Tilskuertal: 889

Startopstilling, Vendsyssel FF (4-4-2): Peter Friis Jensen – Jeroen van der Lely, Søren Henriksen, Andreas Kaltoft, Jakob Blåbjerg – Tiémoko Konaté (60. Solomon Sarfo Taylor), Jelle van der Heyden, Morten Knudsen (26. Seyi Adekoya), Emmanuel Ogude – Ali Messaoud, Christoffer Boateng (69. Lasse Steffensen)

Startopstilling, Næstved Boldklub (4-2-3-1): Mikkel Bruhn – Stefan Vico, Jesper Christiansen, Joel Felix, Daniel Thøgersen – Lucas Ohlander (90. Christian Enemark), Mark Kongstedt – Ivan Franjic (82. Rafaelson), Luis Fernando (73. Mathias Kisum), Andreas Moos – Kristoffer Munksgaard