Et point i nat og dag-forestilling

En god første halvleg blev afløst af en mindre god anden halvleg, da vi fik et enkelt point mod AGF på Ceres Park i Aarhus.

Kampens indledning var meget lige. Ingen af de to hold formåede at sætte sig igennem, og skabe nogen chancer. I stedet var spillet fastlagt til midten af banen, hvor der blev kriget en del.

Men efter 13 minutter kom kampens første mål. Morten Knudsen sendte et godt frispark ind over, og både Sebastian Czajkowski og Andreas Kaltoft steg til vejrs, men det endte med at være hjemmeholdets Jens Stage, der sendte bolden i eget net.

Herfra var trafikken noget nær ensrettet. Syv minutter senere havde Sebastian Czajkowski muligheden for at komme på måltavlen, men alene med en debuterende Oscar Whalley fik han ikke bolden i nettet.

Det lykkedes heller ikke et par minutter senere, da han fik fodboldens største chance. Seyi Adekoya blev revet i feltet, og dommer Sandi Putros dømte for et korrekt straffespark. Men Sebastian Czajkowski fik ikke sendt bolden i nettet, og i stedet fik hjemmeholdet fra AGF bedre fat.

Blot fire minutter senere ramte de træværket, og flere gange mod halvlegens slutning var de ved at få listet bolden ind bag Nicolai Flø i målet.

Det lykkedes for dem i første halvlegs døende minutter. AGF fik et frispark tæt på feltet, og Tobias Sana fik bolden krøllet ind bag Flø, der ellers var helt ude ved stolpen.

Ærgerligt at indkassere et mål på det tidspunkt.

Efter pausen var det et forvandlet AGF-hold, der kom på banen. De satte sig lynhurtigt på tingene, og var dominerende i stort set alle spillets facetter. Flere gange fangede de os på hælene, og de var tæt på at få bolden i kassen. Det lykkedes også for dem en enkelt gang, men linjedommer Henrik Overgaard – der startede kampen som fjerdedommer, men som måtte træde til, da en af kampens to linjedommere måtte trække sig med en skade – løftede flaget for offside.

I kampens sidste 45 minutter formåede vi ikke at true AGF’ernes mål ret meget, og måtte gang på gang parere deres muligheder. Det formåede vi at gøre med stor succes, da der ikke blev scoret efter pausen.

Derfor kunne vi tage fra Ceres Arena med et enkelt point, og kan se frem til pokalkampen på onsdag mod Egen UI fra Nordborg på Als.

Matchfacts – Superligaen, 8. runde

AGF – Vendsyssel FF 1-1 (1-1)

Mål: 0-1 13. min Jens Stage, selvmål, 1-1 45+4. min Tobias Sana

Advarsler: 31. min Alexander Juel Andersen, 45+3 min. Moses Opondo.

Tilskuertal: 7417

Startopstilling, AGF (4-3-3): Oscar Whalley – Dino Mikanovic, Nicklas Backman, Jesper Juelsgaard, Casper Højer Nielsen – Mustafa Amini, Adama Guira, Tobias Sana (68. Bror Blume)– Jens Stage, Mustapha Bundu (76. André Riel), Jakob Ankersen

Startopstilling, Vendsyssel FF (5-3-2): Nicolai Flø – Lucas Jensen, Alexander Juel Andersen, Sander Fischer, Andreas Kaltoft, Daniel Christensen – Morten Knudsen (46. Mikkel Wohlgemuth), Mikkel Frankoch, Moses Opondo – Seyi Adekoya (79. Jón Dagur Thorsteinsson), Sebastian Czajkowski (46. Emmanuel Ogude)