Ét point i regnvåd affære

Det lignede længe en sejr, men dybt inde i dommerens overtid fik Skive IK udlignet til slutresultatet 1-1.

Den meget regn gjorde, at banen allerede så tung ud – og ufattelig våd – fra kampens begyndelse. Ikke just befordrende for især vores to kreative kanter, Konaté og Saračević, der har det bedst med bolden for fødderne.

I stedet kaldte kampen mere på tonser-fodbold, og det kan vi heldigvis også finde ud af – selvom vi i store perioder insisterede på, at vi ville holde bolden ved jorden og udnytte de storUnderve rum Skives to wingbacks efterlod sig.

For der var nemlig en hel del plads ude på siderne. I venstresiden drev Konaté flere gange Thomas Santos rundt, og fik da også sendt en enkelt faretruende afslutning afsted, hvor Marcus Bobjerg i målet, måtte hive en af de bedre redninger op af målmandshandskerne for, at Skive IK ikke kom bagefter efter godt og vel 33 minutters spil.

På det efterfølgende hjørnespark bragte vi os foran. Jelle van der Heyden smed bolden ind i feltet med et godt svæv, og hjemmeholdet fik ikke afvist ordentligt. Derfor kunne Andreas Kaltoft snige sig ind foran Nicolai Dohn, der kvitterede med at ramme Kaltoft, da han forsøgte at ramme bolden, og dommer Jonas Bøgelund pegede på pletten. Ikke en forsætlig forseelse fra Dohn, men korrekt dømt straffespark af Bøgelund.

Det tog Mikkel Agger sig af – og angriberen viste sig sikre sparketeknik, da han uden problemer sparkede bolden i kassen bag Bobjerg.

Udover straffesparket og Konatés afslutning havde Jakob Hjorth, Jelle van der Heyden og Zander Hyltoft også et par forsøg på kassen. Dog uden den fornødne dygtighed og held til at få bolden ind over stregen.

Hjemmeholdet fra Skive IK havde fra kampens start valgt det udgangspunkt, at de skulle stå dybt og forsvare. Og så ellers satse på omstillinger, når de erobrede bolden. Desuden var det helt tydeligt, at de satsede enormt stort på deres dødbolde.

De to ting var da også nok til at få bolden i kassen – endda to gange. Men begge gange fløjtede dommer Bøgelund for en forseelse – enten frispark eller offside – og det lykkedes derfor ikke hjemmeholdet at få bolden i kassen i kampens første 45 minutter.

Regnen fortsatte også i anden halvleg, og som kampen skred frem gjorde det ikke betingelserne for flot fodboldspil bedre.

Men det lod ikke til at gå værterne på. For de kom virkelig pænt ud til anden halvleg, og satte sig på spillet fra start. Det virkede også til, at vi havde en lille smule afstemningsproblemer rent organisatorisk – i hvert fald fik hjemmeholdet lov til at spille bolden ind i ’kanalerne’, hvor der var både tid og plads til at vende og skabe farlige situationer.

Det var cheftræner Lasse Stensgaard, der var tilbage på trænerbænken efter lidt sygdom, der holdte ham ude af FC Fredericia-kampen, ikke tilfreds med. Han fik hurtigt råbt lidt dessiner ind til sine spillere, der fik rettet det til.

Som halvlegen skred frem fik vi en smule bedre fat i opgøret igen. Især Zander Hyltoft var god til at bryde Skives opspil, og fik sat et par gode situationer i gang – uden det dog førte noget med sig.

Men selvom vi fik lidt bedre fat, så var det stadig hjemmeholdet, der var det dominerende hold. På trods af de svære vejrmæssige omstændigheder, så spillede de noget fornuftigt fodbold, og tiltvang sig også et par fornuftige muligheder for at bringe balance i kampen.

For nu at være ærlig: Skive havde os på hælene i en – for dem – god, lang sekvens i anden halvleg omkring de 70 minutter. Der stod vi presset langt tilbage, og havde rigeligt at gøre med at forsvare os. Og det fik vi så sandelig også mulighed for. For den lange sekvens, hvor vi stod og parerede Skives pres på vores mål, fortsatte desværre kampen ud.

Og det gav også pote. Dybt inde i overtiden scorede Oliver Haurits til 1-1,  der også blev kampens resultat.

Matchfacts, 1. division, 8. runde

Skive IK – Vendsyssel FF 1-1 (0-1)

Mål: 0-1 36. min Mikkel Agger (str.), 93. min Oliver Haurtis

Advarsler: 41. min Andreas Kaltoft, 61. min Jeppe Svenningsen, 80. min Tiémoko Konaté

Startopstilling, Skive IK (3-5-2): Marcus Bobjerg; Frederik Fisker (68. Jacob Wetter), Jacob Dehn, Niclas Mouritsen; Thomas Santos, Frederik Mortensen (88. Mads Agger), Nicolai Dohn (68. Sebastian Buch), Sebastian Denius (88. Mikkel Jespersen), Emil Søgård; Lasse Møberg (68. André Bjerregaard), Oliver Haurits

Startopstilling, Vendsyssel FF (4-4-2): Kevin Ray Mendoza; Jeppe Svenningsen, Jakob Hjorth, Andreas Kaltoft, Søren Henrksen; Tiémoko Konaté, Jelle van der Heyden, Zander Hyltoft, Muhammed-Cham Saračević (79. Grégory Berthier); Easton Ongaro (73. Ali Messaoud), Mikkel Agger (81. Mikkel Wohlgemuth)