ET YDERST VELFORTJENT POINT I FREDERICIA

På trods af et tidligt føringsmål til Fredericia viste spillerne forbilledlig moral og kæmpede sig tilbage i opgøret. I store dele af kampen var det Vendsyssel FF, som sad på spillet, selvom Fredericia specielt i 1. halvleg var konstant farlige på omstillinger.

Til kampen havde trænerteamet rystet posen godt og grundigt. 3-5-2-systemet, som har været det foretrukne under Michael Schjønberg, blev skiftet ud med en 4-2-3-1-opstilling. Lasse Steffensen gled ind som 4. manden i bagkæden. Mikkel Wohlgemuth var tilbage på den centrale midtbane, Dusan Jajic blev skubbet længere frem på banen, og Gregory Berthier var tilbage på kanten. Alt sammen i forsøget på at skabe flere målchancer.

Opgøret fik ellers en skidt start. Allerede efter 7 minutter bragte hjemmeholdet sig foran, da Fredericias Christian Tue Jensen bragede bolden op i nettet fra en spids vinkel. Lige så vel som det kunne ligne en dårlig vane, at vi kommer tidligt bagud, lige så vel kan det siges, at det på ingen måde får spillerne til at hænge med hovederne. Vi kæmpede os ind i kampen, kombinationerne fungerede, og holdet var god til at finde de frie rum på kanterne. Det blev i det hele taget en begivenhedsrig 1. halvleg, hvor spillet bølgede frem og tilbage. Vi kreerede en del gode chancer og havde flere afslutningen, end vi længe har haft. Samtidig var Fredericia farlige på deres hurtige omstillinger, men i de situationer, hvor et godt organiseret Vendsyssel-forsvar ikke fik afværget situationen, tog en velspillende Fabian Ehmann sig sikkert af afslutningerne

2. halvleg havde nær fået en forfærdelig start, da en Fredericia angriber pludselig, stod helt fri midt for vores mål, men heldigvis skovlede han bolden langt over mål. Herefter satte vi os på spillet. Et normalt meget boldbesiddende Fredericia mandskab var i store dele af halvlegen presset til at losse bolden væk fra egen forsvarszone. Igen skabte vi en del chancer, men skarpheden manglede. I det 82. minut kom forløsningen. Først afværgede Fredericia med nød og næppe et hjørnespark fra vores højre side. Jelle Van Der Heyden slog herefter et præcist hjørnespark fra vores venstre side. Indskiftede Tobias Damsgaard fik med hovedet snittet bolden videre. Tæt under mål stod Mikkel Agger klar og fik dirigeret bolden i netmaskerne til stor jubel for Vendsyssellejren.

Resten af kampen forløb uden de store chancer, og begge hold virkede tilfredse med resultatet. Alt i alt en flot kamp af Vendsyssel, som lover godt for det kommende nedrykningsspil.