Fantastisk opbakning sikrede ét point

Det blev til endnu et point mod lokalrivalerne fra AaB, da vi onsdag aften tørnede sammen med dem igen på Aalborg Portland Park.

Denne gang holdt det mere hårdt ned i lørdags, men et point er et point.

AaB started ellers som lyn og torden og satte sig hurtigt på begivenhederne. Allerede efter to minutter måtte Nicolai Flø hive en redning ud af ærmet.

Efter det indledende bombardement fik vi en smule bedre fat, men trods at vi fik arbejdet os ind i kampen, så fik AaB bragt sig foran efter 10 minutter. Jakob Ahlmann lavede forarbejdet, inden bolden havnede for fødderne af Lucas Andersen, der følte den ind bag Nicolai Flø.

Efter målet fik vi igen fat i kampen, og vi begyndte at komme frem til flere chancer. Efter 13 minutter var det Benjamin Källman, der fik hovedet på og senere var især Tiémoko Konaté farlig i sin højre side.

Og det var også Konaté, der var ophavsmand til vores udlignende mål. Den ivorianske wingback kom til baglinjen og slog en fremragende bold ind til Alhaji Kamara, der forsøgte at få træf på den med højre-skøjten. Den stærke angriber fik kun lige ram på bolden, men det var nok til, at Patrick Kristensen i AaB-forsvaret ikke kunne gøre andet end at få foden på, så bolden røg over stregen, ind bag Jacob Rinne.

Efter målet var vi dominerende og var også tættest på at komme foran. Igen var det Konaté, der var i fokus, og fem minutter før pausen var Alhaji Kamara lige ved at overliste Jacob Rinne, der var kommet lidt på mellemhånd.

I anden halvleg jagtede AaB et føringsmål. Det resulterede blandt andet i et Lucas Andersen-frispark efter en times spil, men hans forsøg røg lige uden om Flø i målet.

Mod slutningen sendte hjemmeholdet alt frem, men de blev aldrig rigtig farlige. Tilgengæld var vi ved at tage alle tre point igen, da Jón Dagur Thorsteinsson et par minutter før tid var igennem i vores venstre side. Men en forkert beslutning betød, at vi ikke fik sendt en afslutning mod AaB-målet.

Derfor måtte vi nøjes med det ene point.

Men kigger man på spillet på tribunerne, så havde vi fortjent alle tre – og et ekstra, hvis det var muligt. For det var en sand fornøjelse at både se og høre, hvordan de mange fremmødte Vendsyssel FF-fans ejede Aalborg Portland Park rent lydmæssigt. I gjorde udebane til hjemmebane for os.

Sikke en opbakning. Sikke en volumen! Tusind, tusind tak for den enormt gode opbakning. Vi er meget, meget taknemmelige og stolte over den støtte, I viste os!

Matchfacts, Superligaen, 30. runde

AaB – Vendsyssel FF 1-1 (1-1)

Mål: 1-0 10. min Lucas Andersen, 1-1 29. min Patrick Kristensen (selvmål)

Advarsler: 17. min Matti Steinmann, 24. min Magnus Christensen (AaB), 58. min Wessam Abou Ali (AaB), 65. min Alhaji Kamara, 89. min Tiémoko Konaté, 90+1. min Rasmus Würtz (AaB)

Tilskuertal: 5042

Startopstilling, AaB (4-1-2-1): Jacob Rinne – Patrick Kristensen, Jores Okore, Mathias Ross, Jakob Ahlman – Frederik Børsting (70. Kasper Risgård), Magnus Christensen (46. Rasmus Würtz), Lucas Andersen, Kasper Kusk – Tom van Weertt, Wessam Abou Ali (63. Mikkel Kaufmann)

Startopstilling, Vendsyssel FF (3-5-2): Nicolai Flø – Alexander Juel Andersen, Sander Fischer, Andreas Kaltoft – Tiémoko Konaté, Francisco Santos Júnior, Mikkel Wohlgemuth, Matti Steinmann (46. Jón Dagur Thorsteinsson) – Alhaji Kamara (90+2. Morten Knudsen), Benjamin Källman (73. Lucas Jensen)