Fighterindsats gav tre point mod topholdet

Sikke en kamp! Sikke en præstation. Tre gode, dejlige point blev sat direkte ind på kontoen, da vi slog topholdet FC København med 2-1 på Nord Energi Arena.

I kampens indledning var det gæsterne fra FC København, der havde bolden mest. De spillede den rundt, ledte efter åbninger i vores defensiv og forsøgte at skabe overtal. Men cheftræner Jens Berthel Askou havde sat sine spillere godt op, og de gav ikke meget ved dørene. I kampens første kvarter havde de kun få muligheder, men ingen af dem voldte en velspillende Nicolai Flø i målet de store problemer.

Som halvlegen skred frem fik vi bedre fat. Og især vores islandske islæt, Jón Dagur Thorsteinsson, var i et forrygende spilhumør. Han voldte FC Københavns bagkæde store problemer, og havde et par gode, nærgående forsøg – blandt andet et skud fra kanten af feltet, der ramte overliggeren – og var indblandet i rigtig mange ting.

Men bedst som vi følte, at vi var godt med, kom dukkerten. En bold blev spillet i bolden til Dame N’Doye. Senegaleseren opfangede han var offside, og lod bolden trille til en fremadstormende Robert Skov, der med en flad inderside udplacerede Flø i kassen.

Da bolden blev sat i spil igen lod det til, at vi stadig ikke helt var kommet os over målet. I hvert fald hamrede FC København-maskinen derudaf, og gæsterne var tæt på at fordoble føringen bare to minutter senere.

Vi slap med skrækken, og der blev ikke scoret mere før pausen.

I anden halvleg var det igen gæsterne, der startede bedst. Deres indstilling viste, at de var ude på at få lukket kampen så hurtigt som muligt. Men trods meget spil på vores banehalvdel, så fik de ikke dirket vores defensiv op.

I stedet begyndte vi igen at arbejde os ind i kampen. Og her var den tidligere FCK’er Mikkel Wohlgemuth en central spiller. Wohlgemuth spillede sin bedste kamp i Vendsyssel FF-trøjen, og var også tæt på at komme på måltavlen. Men desværre strøg hans forsøg uden om Jesse Joronens målramme.

Og så var blev det tid til, at vores islandske ekvilibrist kom frem i lyset igen. Efter godt en times spil måtte han se sit frisparksforsøg stryge lige uden om målet. Men et kvarter senere var dygtigheden med Thorsteinsson og os.

Emmanuel Ogude, der lavede et godt indhop, fremtvang et frispark på kanten af feltet. Jón valgte den utraditionelle løsning, da han sendte bolden fladt, rundt om muren, i stedet for at sparke over den. Den beslutning skulle vise sig at være god, for det hårde, flade spark strøg mellem venner og fjender ind i netmaskerne til 1-1.

Det gav os momentum. Og det formåede vi at udnytte helt efter bogen. Bare tre minutter efter udligningen bragte vi os nemlig foran. Igen var det Emmanuel Ogude, der erobrede en bold – denne gang i vores højreside. Han tog et træk ind i banen, inden han sendte den på tværs til Morten Knudsen, der med en flad yderside listede bolden ind i fjerneste målhjørne – uden chance for Joronen.

Herfra forsøgte FC København at spille sig tilbage i opgøret. De lagde et tungt pres på os, men en sand fighterindsats lukkede dem helt ned. Kun en enkelt gang i slutfasen måtte Nicolai Flø hive en klasseredning ud af ærmet.

Det betød, at vi slog FC København med 2-1 på Nord Energi Arena! En forrygende holdindsats gjorde, at vi igen fik alle tre point.

Matchfacts, 11. runde, Superligaen

Vendsyssel FF – FC København 2-1 (0-1)

Mål: 0-1 25. min Robert Skov, 1-1 76. min Jón Dagur Thorsteinsson, 2-1 79. min Morten Knudsen

Advarsler: 75. min Jesse Joronen (FCK), 90+2. min Pieros Sotiriou (FCK)

Tilskuertal: 2554

Startopstilling, Vendsyssel FF (3-5-2): Nicolai Flø – Alexander Juel Andersen, Sander Fischer, Andreas Kaltoft (46. Søren Henriksen) – Lucas Jensen, Moses Opondo, Mikkel Wohlgemuth, Morten Knudsen, Daniel Christensen – Seyi Adekoya (71. Emmanuel Ogude), Jón Dagur Thorsteinsson (81. Washington Brandão)

Startopstilling, FC København (4-4-2): Jesse Joronen – Peter Ankersen, Denis Vavro, Andreas Bjelland, Nicolai Boilesen – Robert Skov, Rasmus Falk, Carlos Zeca (84. Carlo Holse), Nicolaj Thomsen (72. Ján Gregus) – Dame N’Doye, Viktor Fischer (46. Pieros Sotiriou)