Fjerde sejr i træk – men lidt malurt i bægeret

Sikke en dejlig aften på Nord Energi Arena. Fjerde sejr i træk og med en endnu et clean sheet. Det lader til, at vi endelig har fundet melodien i dette års NordicBet Liga.

Desværre var der også lidt malurt i bægeret. Alle tre udskiftere forlod banen med en skade. Først var det hollandske Jeroen van der Lely, der måtte udgå. Han døjede allerede inden kampen med en lille skavank, men krigerisk som han nu engang er, forsøgte han sig. Desværre måtte han give op efter bare 26 minutter. Dernæst var det Jakob Hjorth, der ramlede sammen med en Kolding IF-spiller og slog hovedet. Og men hans hovedskade historik in mente, var der ingen grund til at risikere hverken det ene eller det andet med hans helbred. Og kort inde i anden halvleg var det så Christoffer Boatengs tur til at gå i græsset. Det lignede desværre den skade, der holdte ham ude i starten af sæsonen, der brød op igen.

Grundet de nye GDPR-regler må vi ikke fortælle jer, kære fans, hvad der er galt med dem, men vi håber på det bedste for de tre nøglefigurer på vores hold.

Tilbage til kampen. Her så de 790 tilskuere – flot på en råkold, blæsende aften på Nord Energi Arena – et veloplagt Vendsyssel FF-hold anført af den dynamiske duo Ali Messaoud og Tiémoko Konaté. De to offensive kort drev gang på gang gæk med det koldingensiske forsvar, og tørrede dem efter behag. En sand fornøjelse at se på. Det var da også Messaoud, der med to mål, var den helt afgørende spiller i dagens kamp. Med lidt mere held og koldblodighed havde hollandske Messaoud også fuldført sit hattrick. Men det sidste mål gemmer han vel bare til torsdagens kamp i Viborg.

På midtbanen har Jelle van der Heyden fra dag ét gået ind og taget et kæmpe ansvar. Rent staturmæssigt fylder han ikke alverden, men med sin fodboldintelligens dækker han et kolossalt område, der lukkede mange af de rum, som Kolding IF gerne vil spille i, ned. Samtidig var Morten Knudsen en terrier, der bed sig fast i Koldings midtbane, og aldrig gav slip.

Siden Peter Friis Jensen er kommet ind i målet, har vi ikke lukket mål ind. Det er selvfølgelig ikke kun ’Mr. Clean sheet’ skyld det hele, for i dagens kamp havde han reelt kun én redning. Den var så tilgengæld også god – men han havde ikke meget at lave i buret i dag. Det skyldtes ikke mindst et solidt forsvar foran sig. Der er efterhånden hermetisk lukket, og en dejlig ro, der giver en god fornemmelse, når man ser kampen fra lægterne.

Lægger du alt det ovenstående sammen, så får du den fjerde sejr i træk – og det fjerde rene bur i træk. Samtidig fik vi lavet mere end det ene mål, og vi er for alvor ved at have fundet melodien i NordicBet Ligaen.

Nu venter topholdet Viborg FF på Energi Viborg Arena på torsdag – en kamp der bliver vist på TV3 Sport. Skal vi ikke bare holde fast i den gode stime?

Matchfacts, NordicBet Ligaen, 9. runde

Vendsyssel FF – Kolding IF 2-0 (2-0)

Mål: 1-0 17. min Ali Messaoud, 2-0 38. min Ali Messaoud

Advarsler: 73. min Niels Letort (KIF), 78. min Sebastian Sommer (KIF), 78. min Emmanuel Ogude

Tilskuertal: 790

Startopstilling, Vendsyssel FF (4-4-2): Peter Friis Jensen – Jeroen van der Lely (26. Andreas Kaltoft), Søren Henriksen, Jakob Hjorth (46. Lasse Steffensen), Jakob Blåbjerg – Christoffer Boateng (53. Wessam Abou Ali), Jelle van der Heyden, Morten Knudsen, Tiémoko Konaté – Emmanuel Ogude, Ali Messaoud

Startopstilling, Kolding IF (3-4-3): Jens Rinke – Mads Zederkoff (85. Søren Zachariassen), Jakob Killerich, Mads Eriksen – Morten Hansen, Niels Letort, Sebastian Sommer, Simon Smidt – Denis Fazlagic (79. Christian Kudsk), Rune Nautrup, Martin Hedeager (60. Jeppe Hansen)