FLOT ANDENPLADS TIL ANDERS VEJRGANG

Så tæt på, men alligevel så langt fra. Det må være overskriften for Anders Vejrgang, da han i lørdags deltog i Elgiganten Grand Slam i Sørby på Sjælland.

Det 12-årige kæmpetalent var utrolig tæt på at sikre sig sejren og de 25.000 kroner, men måtte Vejrgang måtte se sig slået til sidst af Tamer Taser fra FC Helsingør.

I gruppespillet havde unge Vejrgang ellers gjort rent bord. I første kamp mod Mathias Bech Andersen fra Hobro IK hev han en sikker 4-1 sejr i land, men det også blev til en 4-1 sejr i kamp nummer to mod Niels Kristian Larsen.

I gruppespillets sidste kamp gik Anders Vejrgangs forrygende kampform ud over den danske ranglistes nummer fem, Lars ’Primeturbo’ Korreborg fra AGF Esport. Hjørring-drengen vandt 3-1, og gik dermed sikkert videre til semifinalen, hvor Frederik Fredberg fra de nykårede eSuperliga-mestre ventede.

Det blev en hæsblæsende semifinale, hvor nerverne sad helt uden på tøjet. Fredberg kom foran 1-0, inden Anders Vejrgang udlignede midt i anden halvleg. Herefter tiltvang Fredberg sig en del chancer, men han formåede ikke at overliste Anders Vejrgang.

Det lignede derfor længe, at kampen skulle i forlænget spilletid, men i kampens allersidste sekunder scorede Vejrgang et klassemål, der sendte ham i finalen om de 25.000 kroner.

I finalen mødte han Tamer Taser, der har repræsenteret FC Helsingør i denne sæsons eSuperliga. Taser og de øvrige FC Helsingør-spillere har ikke haft den bedste sæson, da det blot lykkedes dem at vinde et enkelt opgør i eSuperligaen.

Men det betød ikke, at Anders Vejrgang ikke skulle op mod en god modstander. For Tamer Taser er en dygtig FIFA-spiller, og det viste han også mod Vejrgang.

Finalen forløb dog planmæssigt for 12-årige Anders Vejrgang, da han kort inde i kampen bragte sig foran 1-0. Kort inde i anden halvleg lykkedes det også for Vejrgang at komme foran 2-0, og der så kampen ud til at være slut.

Men Tamer Taser ville det anderledes. Han satte alt ind i jagten på et comeback og de 25.000 kroner. OG anstrengelserne lykkedes – desværre.

Med et mål 10 minutter før tid udlignede han og sendte kampen i forlænget spilletid. Og her viste FC Helsingør-spilleren sig at have bedst styr på sine nerver. For med en scoring efter 107 minutter afgjorde Tamer Taser kampen til sin fordel, og kunne lade sig hylde som vinder af Elgiganten Grand Slam og de 25.000 kroner.

Anders Vejrgang måtte ’nøjes’ med en check på 5.000 kroner efter en flot, flot indsats i løbet af dagen.

Foto: Sports-Gaming.dk