Første hjemmebanenederlag i denne sæson

Øv! Sikke et trælst resultat. Og ikke en ærgerlig måde det faldt på. Hvidovre IF trak det længste strå i dagens kamp på Nord Energi Arena på trods af Jeppe Svenningsens føringsmål efter 24 minutter.

Det var gæsterne fra Hvidovre IF, der kom bedst fra land. Et aggressivt pres gjorde det svært for os at få sat vores spil op. Det betød, at når vi erobrede bolden, så smed vi den lidt for hurtigt væk, og fik ikke udnytte af vores offensive kræfter.  Men til gengæld holdte vi gæsterne fra chancer, der pressede Kevin Ray Mendoza.

Vi må også konstatere, at vi heller ikke fik skabt meget i den anden ende. Det var først efter knap 24 minutter, at vi for alvor formåede at presse Hvidovres bagkæde. Det gav så også et føringsmål, da Henri Järvelaid smed bolden ind foran mål, hvor Jeppe Svenningsen dukkede op. Han havde ikke de store problemer med at få presset bolden ind bag Marco Brylov i målet, og dermed var vi foran 1-0.

Målet fik gæsterne fra hovedstadsområdet til at øge presset en smule. De satte sig igen på det meste, men igen uden for alvor at blive farlige.

Efter 39 minutter burde vi have øget føringen til 2-0. Tiémoko Konaté kom afsted og havde vel nærmest en friløber. Men desværre var han for ubeslutsom i afslutningsøjeblikket, og derfor endte det med ingenting.

Og så i stedet fik Hvidovre udlignet. Et frispark tæt på feltkanten blev sparket af Magnus Fredslund helt nede ved den ene stolpe. Kevin Ray Mendoza var godt nede og fik afværget, men Tobias Thomsen dukkede op fra en tvivlsom position og fik prikket den over stregen. 1-1.

Et ikke helt ufortjent resultat efter spil og chancer i kampens første 45 minutter.

I anden halvleg var det igen Hvidovre, der var mest på bolden, men os der var farligst. Det resulterede blandt andet i en stor chance til Mikkel Agger efter knap 51 minutters spil, men angriberen blev en smule overrasket over, at bolden fik lov til at passere tværs gennem det lille felt i Hvidovres ende, og fik ikke ordentlig ram på den. Og et par minutter senere havde Jeppe Svenningsen et forsøg fra en spids vinkel.

Selvom Hvidovre IF lå sidst i rækken forud for dagens kamp, så er det ikke noget dårligt hold. Og det beviste de også kort før kampen rundede en times spil, da Tobias Thomsen blev dobbelt målscorer og sparkede den ind til 2-1.

Det betød, at vi skulle jagte. Det blev desværre lidt vanskeligere efter 64 minutter, da dommeren præsenterede Anders Bærtelsen for sit andet gule kort, og dermed blev det til tidlig fyraften for midterforsvaren.

Men det var som om, at udvisningen gav os fornyet energi. I hvert fald satte vi os på kampen og havde også et par gode forsøg for at udligne. Blandt andet anfører Søren Henriksen, der var kommet ind i stedet for en skadet Dušan Jajić i første halvleg, havde et nærgående forsøg, der tvang Marco Brylov til en stor redning.

Selvom det modsatte faktuelt var tilfældet, så virkede det til, at vi fik mere plads. I hvert fald kom vi bedre ud over kanterne og fik skabt et par muligheder.

Men det var desværre forgæves. Vi tabte desværre for første gang på hjemmebane i denne sæson.

Matchfacts, 1. division, 6. runde

Vendsyssel FF – Hvidovre IF 1-2 (1-1)

Mål: 1-0 24. min Jeppe Svenningsen, 1-1 43. min Tobias Thomsen, 1-2 59. min Tobias Thomsen

Advarsler: 45+1. min. Anders Bærtelsen, 64. min Anders Bærtelsen, 77. min Daniel Stenderup (HIF), 90+3. min Sebastian Avanzini (HIF)

Udvisning: 64. min Anders Bærtelsen

Startopstilling, Vendsyssel FF (5-3-2): Kevin Ray Mendoza; Jeppe Svenningsen, Anders Bærtelsen, Lasse Steffensen, Andreas Kaltoft (83. Martin Dong), Henri Järvelaid (46. Ali Messaoud); Jelle van der Heyden (83. Tobias Christensen), Zander Hyltoft, Dušan Jajić (41. Søren Henriksen); Tiémoko Konaté, Mikkel Agger

Startopstilling, Hvidovre IF (4-3-3): Marco Brylov; Magnus Fredslund, Daniel Stenderup, Matti Olsen, Anders Randrup; Sebastian Avanzini, Nicklas Bjerre Schmidt (67. Lasse Brandt Hansen), Magnus Vestergaard; Oscar Buch, Tobias Thomsen (76. Kim Aabech), Mikkel Nøhr (76. Marcus Lindberg)