Fortsat tomme tribuner i de to bedste fodbold-rækker

Overvejelserne om at åbne op for et vist antal tilskuere til den kommende runde i 3F Superliga og NordicBet Liga er efter statsministeriets pressemøde i formiddags nu endeligt droppet.

Efter at myndighederne i fredags påbød ikke at afholde arrangementer med over 1000 deltagere, reagerede Divisionsforeningen prompte og påbød klubberne i 3F Superliga og NordicBet Liga at spille kampe uden tilskuere indtil udgangen af marts måned 2020.

Efterfølgende har mange interessenter såsom klubber, fans og presse spurgt til, om der kan åbnes op for at lukke 1000 personer ind. De overvejelser har vi gået med, og der er arbejdet på forskellige muligheder. Men efter dagens alvorlige udmeldinger fra Statsministeren, som understregede påbuddet og blandt andet introducerede yderligere rejserestriktioner og opfordringen til påpasselighed i offentlig transport, så giver det ingen mening at kigge på lempelser for at få tilskuere på stadion. Det uanset hvor store økonomiske konsekvenser tomme tribuner har for klubberne.

Statsministeren bad om, at alle udviser samfundssind, tager individuelt ansvar og hører efter hvad myndighederne siger. Det lytter vi selvfølgelig til i dansk klubfodbold, og derfor fastholder vi påbuddet og spiller uden tilskuere i de to bedste rækker.

Divisionsforeningen følger situationen tæt dag for dag og runde for runde og melder ud, såfremt situationen ændrer sig.