GLÆDEN VAREDE KORT

Et føringsmål ca. 25 minutter før tid var desværre ikke nok i torsdagens kamp mod Skive. Heller ikke denne gang lykkedes det at fastholde føringen og dermed de 3 livsvigtige point.

Kampen startede rodet. Den knoldede og langhårede bane lagde ikke ligefrem op til poleret fodboldspil og gjorde det vanskeligt for os at få etableret vores kombinationsspil. Skive spillede helt som forventet på lange bolde, højt pres og duelspil. I starten af kampen resulterede det i en del indlæg og hjørnespark, som i det 6. minut gav dem en stor hovedstødschance. Forsøget strøg heldigvis lige uden om Peter Friis Jensens mål. Midt i halvlegen begyndte vores kombinationer at sidde bedre, og vi tilkæmpede os spilovertaget -uden det dog førte til egentlige chancer. Bedste forsøg kom efter 25 minutter, hvor Gregory Berthier afsluttede efter fine kombinationer, men skuddet gik desværre langt over mål. Efter en chancefattig første halvleg kunne holdene derfor gå til pause med 0-0.

I 2. halvleg åbnede kampen mere op. I det 62 minut forsøgte Jakob Hjorth sig med et godt hovedstød, som strøg lige over tværribben. Minuttet efter fik Dusan Jajic en stikning langs linjen. Det præcise indlæg havnede for fødderne af Lasse Steffensen. Den omskolede forsvarsspiller har vist sig som mere end blot opspilsstation. Målnæsen er for alvor blevet vakt til live, og Lasse trykkede resolut af. Det velplacerede skud var utageligt for Marcus Bobjerg i Skive-målet og med godt 25 minutter tilbage på stadionuret, syntes sejren pludselig indenfor rækkevidde.

Skive reagerede prompte med en tredobbelt udskiftning. Kort efter gav det gevinst. Et indlæg fra vores venstre forsvarsside blev slået mod den bagerste del af feltet, hvor bolden med det samme blev sendt retur i feltet til en helt udækket Thomas Santos, som let kunne sætte hovedet på indlægget blot 4 minutter efter vores føringsmål. Den hurtige udligning rystede tilsyneladende spillerne, som i de efterfølgende minutter lod sig trykke tilbage. I et forsøg på at vende kampbilledet blev Jeppe Svenningsen skubbet frem på banen, en ret anonym Gregory Berthier blev taget ud og Søren Henriksen blev sat ind i forsvarets venstre side.

Gennem hele kampen viste indlæg sig som Skives farligste våben. Ved dødbolde flyttede de konsekvent deres høje, hovedspilstærke midterforsvar frem i feltet, hvilket i sidste ende blev afgørende for kampens resultat. Med godt 10 minutter igen fik Skive en serie hjørnespark. De første blev afværget til nyt hjørne, men til sidst gik den ikke længere, da Skives Mikkel Lassen kom først på indlægget og stangede bolden i nettet til 2-1.

I et sidste forsøg på udligning blev Virgilio Postolachi sendt på banen, og Jacob Hjorth blev flyttet op i forreste geled. Med 3 høje spillere på toppen blev der skabt en del panik i Skive-feltet, men tættere end et hovedstød lige udenom mål kom vi ikke.

Med nederlaget til Skive bliver kampen mod Kolding på tirsdag livsvigtig. Selvom det nu ser lidt sort ud, vil en sejr over Kolding kunne bringe os tilbage på omgangshøjde igen. Nu skal skuffelsen lige rystes af, men tirsdag er spillerne klar til at give alt, hvad de har. Forhåbentlig vil mange finde vej til Nord Energi Arena og støtte holdet – der er brug for det nu mere end nogensinde.