God moral var igen nøglen til point

Onsdagens kamp mod Nykøbing FC endte som bekendt med et enkelt point. Kampen blev spillet på en bane, der få dage forinden var blevet iklædt rullegræs på enkelte områder, mens der samtidig var en strid blæst ned mod det ene mål.

I kampens første 45 minutter var det hjemmeholdet fra Nykøbing der lagde bedst fra land, hvor vi ikke helt lykkedes med det, vi gerne vil.

”De fik sat os under pres, og vi fik ikke taget de rigtige beslutninger på bolden. Vi var lidt usikre, men vi fik bedre fat efter deres mål, og inde på midten fik Frankoch og jeg også mere styr på det,” siger Moses Opondo, der igen spillede en god kamp inde centralt.

Efter pausen stod der Vendsyssel FF på det hele. Vi var klart mest på bolden og fik hjemmeholdet presset langt tilbage på egen banehalvdel.

”Vi ødelagde dem fuldstændig i anden halvleg. Vi fik spillet over på vores præmisser, sad tættere på dem og vandt flere andenbolde. Vi lykkedes også med flere af vores aktioner, og fik kreeret de chancer, der skal til for at vinde, men fik ikke scoret mål nummer to,” siger anfører Christian Overby, der bliver bakket op af cheftræner Erik Rasmussen.

”Vi havde rigtig godt styr på dem i anden halvleg og var markant bedre end dem. Vi fik presset dem højt oppe på banen, og blev endnu mere aggressive i vores spil. Vi havde også mulighederne til at vinde, men sådan er fodbold.

Det udlignende mål blev scoret af Moses Opondo. Et mål, der fra tilskuerpladserne så lidt mærkværdigt ud.

”Jeg fik en bold i dybden, og overvejede at gå til baglinjen og slå indlægget. Men jeg valgte at vende om, og jeg har jo et utroligt godt venstreben, så jeg fyrede kanonen af. Det blev godt nok til en halv-slatten afslutning, men den ramte en af deres på vejen og fløj op over målmanden og gik i kassen,” siger målscoren med et stort smil på læben, der fik et par rosende ord med på vejen af sin træner.

”Han gør det fremragende inde på den centrale midtbane. Han spillede igen en fantastisk kamp i dag, og spillede med stort overskud og overblik,” siger han.

Trods den store dominans efter pausen blev det kun til det ene point. Og det var årsag til skuffelse og ærgrelse.

”Det er ærgerligt, når nu vi sad sådan på dem i anden halvleg. Nogle gange har man marginalerne, andre gange har man ikke,” siger Christian Overby.

”Jeg er da skuffet, for jeg føler, vi skabte de chancer, der skulle til, men vi var ikke skarpe nok. Jeg synes, vi havde fortjent mere,” siger Moses Opondo, der samtidig kan glæde sig over, at holdet stadig er ubesejrede i foråret.

”Det betyder rigtig meget. Jeg sætter en ære i, at vi ikke taber kampe. Det er først og fremmest kommet via hårdt arbejde, og vi har bevist i mange kampe, at vi har en god moral,” fortæller han.

Næste kamp: Søndag d. 15/4 kl. 13.45 på Nord Energi Arena mod Vejle Boldklub