HELD OG SKARPHED MANGLEDE

Et drømmehug, et stolpeskud og et par store brændte chancer betød, at Vendsyssel FF måtte nøjes med et enkelt point i udebanekampen mod Kolding, hvilket alligevel betyder, at holdet lige akkurat kravler op over stregen på en bedre målscorer end Skive, som dog har spillet en kamp færre.

Kampen startede intenst, og der blev gået til stålet fra første fløjt. Morten Knudsen, som fik sin første plads i startopstilling i tæt på et år, måtte allerede i første minut lade sig udskifte efter et grimt uheld, hvor han ramlede hovedet sammen med en Kolding-spiller, som også måtte forlade banen i store smerter.

Vendsyssel satte sig hurtigt på spillet, og allerede efter 9 minutter faldt scoringen til 1-0. Henri Järvelaid, som kom på banen i stedet for Morten Knudsen, slog en perfekt bold op langs linjen til Gregory Berthier, som med et enkelt træk mod baglinjen satte Kolding-forsvareren af. Inden foran mål var Lasse Steffensen vågen, og satte indersiden på det hårde flade indlæg. En perfekt start. Et ellers ret tamt Kolding-hold fik i det 12. minut en lille hjælpende hånd, da en tæmning sprang fra Andreas Kaltoft. Det gav en skudchance fra en spids vinkel, men Peter Friis Jensen i Vendsysselmålet dykkede ned ved nærmeste stolpe og skubbede bolden til hjørne.

I det 26. minut manglede heldet. Lasse Steffensen tog flot bolden med sig og trykkede venstrebenet af. Det hårde skud ramte indersiden af stolpen og sprang på tværs i feltet, hvor Muhammed Cham-Saracevic var over returen, uden det dog førte til 2-0 scoringen.

Ud over den tilfældige chance i det 12. minut havde Kolding stort set intet skabt. De satsede ensidigt på lange bolde ind i feltet, hvilket ikke gav et solidt Vendsyssel-forsvar de store problemer. I det 39. minut var Koldings recept den samme. En lang bold blev slået ind i feltet. I første omgang blev bolden clearet, men denne gang landede bolden hos Koldings Sebastian Sommer, som fik tid til at lægge den tilrette til sit venstreben, og med et drømmehug sendte han bolden op i krogen helt uden chance for Peter Friis.

2 minutter senere burde vi have bragt os foran 2-1. En aflevering op midt i banen splittede Kolding-forsvaret, og pludselig var Tiemoko Konate alene igennem. Koldings målmand får med en flot fodparade lige akkurat skubbet bolden på tværs i feltet, hvor Muhammed Cham-Saracevic har et tomt mål foran sig. På forunderlig vis når en heroisk kæmpende forsvarer på tværs og redder skuddet på stregen. Efter 4 minutters overtid fløjter dommeren til pause efter en 1. halvleg, som vi havde domineret både i spil og chancer, men alligevel måtte vi nøjes med 1-1.

Spillekvaliteten dalede en del i 2. halvleg, og vi tillod Kolding at komme bedre med, uden det dog gav dem de helt store chancer. Tættest var de, da Zander Hyltoft blev overspurtet, og Kolding-angriberen trak ind i feltet og trykkede af. Det hårde skud gik heldigvis i sidenettet. Vendsyssel levede mest på kontraangreb, men skarpheden i den sidste aflevering manglede. Tættest på sejrsmålet var vi i det 82. minut, da godt spillende Gregory Berthier slår et præcist indlæg til indskiftede Virgilio Postolachi, som i en god position desværre får dirigeret sit hovedstød uden om mål.

Der var en vis skuffelse at spore i omklædningsrummet efter kampen. Med lidt mere held og skarphed havde vi kunnet lukke kampen i første halvleg, men vi er nu ubesejret i de sidste 3 kampe, så pilen peger i den rigtige retning. Søndag den 2. maj tager vi hjemme mod Hobro til den første hjemmekamp, hvor der igen må komme tilskuere på Lægterne. Vi håber mange vil finde vej til Energi Nord Arene og støtten fra vores trofaste fans, vil hjælpe holdet til sejr i lokalopgøret.