Historisk triumf i DBU Pokalen

Næstved Boldklub – Vendsyssel FF (1-1) 1-2

En helhjertet holdindsats med fine præstationer af samtligere spillere kronet med en scoring af Christian Moses til 2-1 i det 77. minut, sender Vendsyssel FF i semifinalen i DBU Pokalen for første gang nodensinde og i øvrigt som eneste tilbageværende nordjyske hold!

Allerede fra kampstart viser Tiago Leonco godt initiativ, og VFF har bolden mest. Tiaog Leonco har således også et skud lige over mål efter få minutter. Man fornemmer allerede, hvilken vej pilen peger. Mindre end en håndfuld minutter senere har han en ny chance, som dog bliver dømt for offside. Efterfølgende har han den også i mål, men igen off side!

I kampens 15. minut falder den første scoring så, idet en Næstved-spiller får hånd på bolden i eget straffesparsfelt. Dommeren takserer det til straffespark, som Tiago Leonco hamrer i mål i venstre side til 1-0 føring.

Føringen holde dog kun i fire minutter, idet Næstved får udlignet på mål af Kevin Bechmann Timm, som har held til at foretage et par træk frem ad midten – og med vinden i ryggen – sender et langskud afsted i mål. 1-1, som også er stillingen ved pausen. I en længere periode efter udligningen bølger spillet frem og tilbage i begge ender, bl.a. har Ninos Gouriye et skud forbi mål.

Igennem store dele af 2. halvleg arbejder Vendsyssel FF ihærdigt med at få spillet presset længere frem og komme til den afgørende scoring. Christian Moses og Tiago Leonco finder hinanden i flere kombinationer. Også Chris Sørensen, der sammen med den bagerste kæde leverer en gedigen indsats, har et flat skud mod mål uden at udløse mål.

Efter 63. minutter bliver Mathias Schlie erstattet af Simon Okusun, mens Rune Frantzen bliver udskiftet med Meinhard Olsen. Sidstnævnte modtager bl.a. også en bold, men skubbes og chancen bliver desværre ikke reel.

77 minutter inde i kampen falder afgørelsen, idet Tiago Leonco formår at sende en pasning fremad i banen, hvor den bliver opfanget af Christian Moses, der efter et par træk sender bolden i mål til 2-1 uden chance for hjemmeholdets målmand.
I de efterfølgende minutter viste også Bjarke Jacobsen smagsprøver på sine færdigheder og gejst, men stillingen holder til slutfløjt og dermed bliver en historisk triumf realitet, eftersom Vendsyssel FF er med i semifinalen af DBU Pokalen for første gang nogensinde i kraft af en fornem holdindsats.

Holdopstilling: J. Christiansen, Søren Henriksen, Mads Greve, Chris Sørensen, Christian Overby, Rune Frantzen (63. min.: Meinhard Olsen), Bjarke Jacobsen, Mathias Schlie (63. min.: Simon Okosun), Ninos Gourye, Tiago Leonco (85. min.: Jens-Kristian Sørensen), Christian Moses.