Holdspilleren og Individualisten

Efter søndagens indhop og efterfølgende matchvinder i 2-0 sejren over FC Roskilde, så var det meget passende, at vi havde lavet en aftale med Emmanuel Ogude for et lille interview.
Efter en go’ gang træning og en tur i styrketræningslokalet, så kom Emmy slaskende, som kun sportsfolk kan gøre det, i sine badetøfler!
Han undskyldte de fem minutters forsinkelse, men med det smil som fyldte såvel om mund som øjne, så var det noget svært at indvende noget.
Emmy er jo en af vore mange angribere og han har jo mange kompetencer som kommer VFF til gode.
Han afslutter godt og han……
Hov hov! Stop lige lidt og lad Emmy fortælle lidt om sig selv, holdet, klubben og drømme for fremtiden.

Først dog lidt facts:

Navn: Emmanuel Ogude
Alder: 23 år
Fra: Nigeria
Navn / kaldenavn: Emmy

Spillet i VFF siden :7/7 2017
Kontraktudløb: 1/7 2020
Tidligere klubber : Et par klubber i Israel samt B 93 (2015 -17) i Danmark.
Kampe for VFF : 16
Mål: 8

Om sig selv fortæller Emmy, at han er en stille og rar fyr, som elsker sit job som fodboldspiller. Han elsker at lave “fun”, såvel udenfor som på banen. Det skal være seriøst, men man må også gerne have det sjovt, siger Emmy med et skælmskt blik i øjnene.

Om sine styrker på banen siger Emmy eftertænksomt, at han er hurtig tænkende og fornemmer tit, hvad han skal gøre, INDEN situationen opstår, eller INDEN han modtager bolden.
At Emmy ser sig som en typisk målscorer, er ikke overraskende.
Med stor fysiske styrke, eksplosivitet og hurtighed, er han gift for ethvert forsvar.
“Jeg elsker at være alene med en eller 2 (!) forsvarere” siger han med største selvfølgelighed.
Om svaghederne svarer Emmy kort og med smilet tilbage i øjnene: “Ingen” – og så skal vi ikke snakke mere om det!

“Omkring holdet, så synes jeg, at vi er på rette spor. Alle kender præmisserne, og vi spiller med stor selvtillid og kvalitet. Vi er klar til at arbejde hårdt, hjælpe hinanden og lytte til trænerteamet”.

Om spørgsmålet om, hvorfor Emmy endte i VFF, så fortæller han, at såvel, setup’et, menneskene omkring klubben og ikke mindst de dejlige faciliteter, som der findes i Idrætscenter Vendsyssel, ikke gjorde valget svært at flytte til Nordjylland – og VFF. “Jeg elsker at være her!”
Emmy, som bor i lejlighed i Hjørring (samme hus som Yao, Riis og Brandao), er glad for at bo i byen. Kan dog være lidt kedeligt engang imellem, men der er stille og roligt, hvilke giver ham ro til at koncentrere sig om det, han elsker og som han er her for – nemlig at spille fodbold.

Socialt liv med holdkammeraterne er der naturligvis tid til. Desuden går Emmy til danskundervisning hver mandag og fredag sammen med Yao og Brandao.
Familien i Nigeria besøges i ferierne, men også sin “ plejefamilie” i København fra B93-tiden, besøges.

Fremtiden ligger p.t helt hos VFF, men håbet og drømmen om større klubber, såvel i DK som i udlandet, lever naturligvis.

Interviewet er slut og vi siger tak til en meget ambitiøs og glad fodboldspiller. En ung mand, som vi her i Vendsyssel måske nok vil kunne tillade os at kalde en “Lurendrejer”! (Oversæt dem, der kan…)

Held og Lykke til Emmy og holdet!