Internationalt fodboldselskab overtager aktiemajoriteten i Vendsyssel FF

Det schweiziske fodboldselskab Core Sports Capital har købt aktiemajoriteten i Vendsyssel FF. Jacob Andersen fortsætter i en central rolle som hidtil, og klubben skal have endnu mere fokus på talentudvikling, men det nye internationale setup skal være med til at styrke Vendsyssel FF’s ambition om at blive en fast del af top ti i Danmark.

Det kapitalstærke schweiziske fodboldselskab Core Sports Capital (CSC) har overtaget aktiemajoriteten i fodboldklubben Vendsyssel FF, og bliver dermed en del af en internationalt alliance med fokus på opbygning og udvikling af fodboldforretninger.

I forvejen driver selskabet, der har hovedsæde i Züg, Ligue 2-klubben Clermont Foot 63 samt den østrigske 2. Bundesligaklub SC Austria Lustenau, og Vendsyssel bliver dermed den tredje klub i samarbejdet, der i de kommende måneder vil blive yderligere udvidet.

Jacob Andersen bliver næstformand og fortsætter sammen med fire andre i ejerkredsen, der har fået indført en række punkter i handlen, som skal sikre, at Vendsyssel fortsat drives ud fra de eksisterende værdier og med fokus på talentudvikling i Nordjylland.

”Jeg er meget stolt over at vi har kunnet tiltrække en kapacitet som CSC. Det er med til at bekræfte, at det arbejde vi har udført har været rigtigt. Det er en ekstremt interessant handel for Vendsyssel FF, der bliver markant styrket i arbejdet med at nå målet om at etablere sig i top ti i Danmark. Ledelsen i CSC er passioneret omkring fodbold, har mange års erfaring fra verdens absolutte fodboldtop, og samarbejdet giver os adgang til ressourcer som eksempelvis scouting i hele verden, masser af data, nye træningsmetoder og efteruddannelse af trænere. Derfor var det også en enig og meget tilfreds ejerkreds, der takkede ja til tilbuddet om at sælge sine aktieposter med et tilfredsstillende afkast,” siger Jacob Andersen.

Bag CSC står den 39-årige schweizer Ahmet Schaefer, der indtræder som formand for bestyrelsen i Vendsyssel FF. Tidligt i sin karriere har været en del af den øverste ledelse af FIFA, som han forlod i 2011 for at arbejde med blandt andet køb og salg af sportsrettigheder, inden han i 2018 etablerede Core Sports Capital. Med overtagelsen af aktiemajoriteten i Vendsyssel FF tager CSC endnu et skridt i opbygningen af en international alliance af klubber.

”Vendsyssel er en meget veldrevet klub med fremragende faciliteter, der passer perfekt til vores ambitioner. Lige som Clermont Foot 63 og SC Austria Lustenau er det en klub, der befinder sig i spændingsfeltet mellem at være for god til at rykke ned, men som mangler det sidste for at rykke op og etablere sig. Vi kommer ikke til at foretage revolutioner, men vil sammen med de mange dygtige folk i klubben bygge oven på, hvor der er behov for det,” siger Ahmet Schaefer.

Samtalerne mellem Jacob Andersen og Ahmet Schaefer begyndte i starten af 2020, og CSC var således en del af rekrutteringen af det nye trænerteam, cheftræner Lasse Stensgaard og assistenttræner David Olsen.

Udover ejer og direktør Ahmet Schaefer består ledelsen i CSC af den tidligere karrierediplomat for Frankrig og FIFA-præsidentkandidat i 2016, Jerome Champagne, finansdirektør Yannick Flavien og den tidligere scout og sportsdirektør i blandt andet Hannover 96, 1. FC Kaiserslautern, Carl Zeiss Jena og BSC Young Boys, Ingo Winter.

For yderligere informationer:

Næstformand i Vendsyssel FF, Jacob Andersen: +45 24 88 25 15