JBA: Vejle BK passer godt til Superligaen

I morgen fredag tager vi hul på den anden kamp på bare fem dage i Superligaen. Og igen er det på Nord Energi Arena, når Vejle BK kommer på besøg.

Det er en modstander, vi kender godt, da vi også mødte dem i sidste sæson, hvor begge hold spillede i NordicBet Ligaen. Og morgendagens modstander er et hold, der passer godt til Superligaen, mener cheftræner Jens Berthel Askou.

”De får mange af deres kvaliteter sat i scene, og de har nogle virkelig dygtige offensive spillere. Samtidig er deres 8’ere ekstremt bevægelige, og deres defensiv er solid med tre gode stoppere og en god målmand inde bagved. De har et godt og spændende hold. Det havde de også i NordicBet Ligaen – de er bare blevet bedre nu,” siger han.

Da Vejle BK sidste gæstede Nord Energi Arena i 27. runde i forårets NordicBet Liga, skiftede Adolfo Sormani fra sin 4-4-2 opstilling til den 3-5-2 formation, han bruger i dag. Det betyder, at vi skal angribe kampen på en lidt anden måde, men kampoplægget er det samme som altid, fortæller Jens Berthel Askou.

”Vi skal spille forbi deres første pres. Og så skal vi være endnu skarpere, når vi kommer igennem på den sidste tredjedel. Vi skal prøve at sætte os på kampen, ligesom vi gjorde i perioder mod AaB, hvor vi følte, vi havde momentum. Og så skal vi kunne udnytte de gode perioder, vi har, til mål,” siger han og tilføjer:

”Vi skal holde fast i, at vi er blevet mere og mere solide defensivt. Vi skal stadig opsøge chancerne og udnytte dem, når de opstår. Vejle er dygtige til at forsvare, og giver ikke mange chancer væk. Så vi skal være dygtige i vores gennembrud på siderne. Det bliver en svær nød at knække, men vi har fat i mange gode ting, og det håber jeg, vi kan få omsat i morgen,” slutter Jens Berthel Askou.

Til kampen mod Vejle BK har cheftræner Jens Berthel Askou udtaget følgende spillere:

1 Nicolai Flø, 2 Jeppe Svenningsen, 5 Benjamin Lund, 6 Mikkel Frankoch, 7 Lucas Jensen, 8 Jeppe Illum, 9 Moses Opondo, 10 Ninos Gouriye 13 Søren Henriksen, 14 Emmanuel Ogude, 15 Andreas Kaltoft, 16 Sander Fiscsher, 17 Washington Brandão, 18 Mads B. Mikkelsen, 21 Morten Knudsen, 22 Seyi Adekoya, 23 Sebastian Czajkowski, 28 Frederik Ibsen, 30 Alexander Juel Andersen

Daniel Christensen er ude med karantæne. Jakob Hjorth er stadig ukampdygtig grundet en hovedskade, mens Allan Høvenhoff og Marcus Solberg er stadig i gang med genoptræningen efter skader.