Kaltoft: Tre point vil lune

Vi har taget hul på den sidste uge i år med midtugekampe, og denne gang er det Skive IK, der ligger græs til morgendagens opgør, når vi gæster Hancock Bryggeriets hjemby.

Skive IK indtager i skrivende stund – inden aftenens kamp – sidstepladsen i 1. division, men det betyder langt fra, det bliver nogen nem kamp. Faktisk slog skibonitterne os to gange i sidste sæson – begge gange på Nord Energi Arena, mens vi hev alle tre point med hjem fra Skive.

Forsvarsspiller Andreas Kaltoft har noget af opskriften på, hvordan vi kan gentage succesen fra sidst.

“Skive IK vil gerne spille fysisk og måske også lidt grimt. De står kompakte og slår lange bolde. Det skal vi være klar til at stå imod, og så skal vi være gode nok til at spille udenom dem,” siger han og uddyber.

“Det gælder for os om at spille hurtigt nede omkring fødderne på dem og ned bag dem. Og så skal vi matche deres intensitet og hårdhed i duellerne,” siger Kaltoft.

I ugen op til sidste kamp mod FC Fredericia havde vi arbejdet en del på vores udtryk. Altså hvordan vi ser ud under kampene. Ifølge Kaltoft har træningen båret frugt.

“Vi lignede mere et hold i søndags. Selvfølgelig er der stadig ting, der skal forbedres med og uden bolden, men udtryks- og fightmæssigt var der klar bedring at spore, og det skal der også være i morgen”, siger han.

Grundspillet i denne sæsons 1. division er relativt kort. Der skal kun spilles 22 kampe, inden ligaen bliver fordelt i et opryknings- og nedrykningsspil. Lige pt. indtager vi 9. pladsen, og kan med en sejr i morgen skabe en smule afstand til bunden.

“Vi kigger selvfølgelig lidt på tabellen indimellem. Tre point vil lune meget, og vi går 100% på banen for at få dem og skabe afstand ned til bunden. Vi ved, at det eneste vi kan gøre, er at vinde den næste kamp, og det er den, vi kigger frem mod. Det er Skive IK i morgen, og den kamp skal vindes,” siger han.

Til kampen har trænerteamet udtaget følgende spillere:

2 Jeppe Svenningsen, 3 Jakob Hjorth, 5 Henri Järvelaid, 6 Mikkel Wohlgemuth, 7 Tobias Christensen, 9 Mikkel Agger, 10 Tiémoko Konaté, 13 Søren Henriksen, 14 Zander Hyltoft, 15 Andreas Kaltoft, 17 Martin Dong, 19 Ali Messaoud, 20 Grégory Berthier, 23 Easton Ongaro, 24 Emil Kobberup, 26 Jelle van der Heyden og 70 Muhammed-Cham Saračević.

Peter Friis Jensen, Lasse Steffensen, Dušan Jajić, Christoffer Boateng, Tobias Damsgaard, Morten Knudsen og Anders Bærtelsen er alle ukampdygtige.

Kampen begynder klokken 18:00, og den kan ses på Viaplay fra klokken 17:55.