Kasper Povlsen sætter punktum for karrieren

En genstridig skade, der har plaget den rutinerede midtbanespiller Kasper Povlsen i mere et år, gør desværre, at kroppen siger stop til fodbold på topplan.

”Det har været en svær beslutning, men det er det rigtige at gøre. Det har været et hårdt år, fordi jeg har kæmpet for at blive klar længe. Adskillige gange er jeg blevet sat tilbage, og derfor har jeg ikke kunnet komme i gang,” siger Kasper Povlsen.

Dermed sætter han punktum for en flot karriere, der har budt på over 150 kampe i Superligaen.

”Jeg har fået sat det aftryk, jeg ville. Jeg har altid været den, jeg er. Det du har set, er det du har fået. Jeg er kommet langt i forhold til det, jeg selv havde turdet håbe på, da jeg startede med at spille fodbold, og synes, jeg har gjort det godt. Jeg har altid arbejdet hårdt for at nå mine mål, og jeg er stolt af det, jeg har opnået,” siger han.

Cheftræner Jens Berthel Askou er ked af at miste en spiller, der på de indre linjer har været med til at præge kulturen i Vendsyssel FF.

“Det er altid trist at tage afsked med en spiller, som ufrivilligt må indstille karrieren. Vi har pga. Kaspers skadesproblemer desværre ikke set det bedste fra ham på banen i hans tid i Vendsyssel FF. Til gengæld har vi uden for banen oplevet og haft stor glæde af et fantastisk positivt menneske, som hver eneste dag har givet en masse af sig selv til holdet og klubben. Den styrke, Kasper har haft til i en personlig svær tid, altid at sprede glæde, godt humør og hans optimistiske og meget dedikerede tilgang til at forsøge at kæmpe sig tilbage, har været aldeles bemærkelses- og beundringsværdig. Den vej igennem har Kasper haft stor positiv indflydelse på vores kultur og udvikling gennem de sidste 1,5 år,” siger han og tilføjer:

“Kasper vil uden tvivl blive savnet i Vendsyssel FF, og vi ønsker ham alle det bedste for fremtiden. Jeg er sikker på, at Kasper lander solidt på begge ben i livet efter fodbolden, og at han bliver en kæmpe ressource for sin kommende arbejdsgiver.”

Også sportsdirektør Glen Riddersholm begræder Kasper Povlsens karrierestop.

”Det værste for en fodboldspiller er at måtte erkende, at kroppen ikke kan mere. Derfor er det ulykkeligt, at vi må sige farvel til Kasper Povlsen, der i en alt for ung alder må indstille sin karriere grundet skader. Han har fortjent en bedre skæbne, og har altid været en fantastisk ambassadør for de klubber, han har repræsenteret – senest Vendsyssel FF. Han er en spiller, der på mange måder kan være en rollemodel for mange unge mennesker i, hvor langt man kan komme med hårdt arbejde, og hvor fin en karriere man kan skabe hvis man gør alt og lidt til i sin tilgang i sin sport. Kasper kan se tilbage på en flot karriere, som han kan tænke tilbage på med glæde, når denne dag er kommet lidt på afstand, men jeg er helt sikker på, at med de menneskelige egenskaber og den kvalitet, som Kasper besidder, så venter der ham en lys fremtid. Den arbejdsgiver Kasper kommer til at arbejde for, bliver glade i fremtiden. Det er en mand med værdier i orden og med den helt rette indstilling til livet. Herfra Vendsyssel FF ønsker vi Kasper alt det bedste for fremtiden, og vil sige, at vores døre altid er åbne for ham og familien, hvis de skulle få lyst til at kigge forbi.

Kasper Povlsen startede sin fodboldkarriere i Dronningborg Boldklub, inden turen som 14-årig gik til AGF.  Det var i Aarhus-klubben den 29-årige midtbaneslider fik sin seniordebut og slog sit navn fast i dansk fodbold. Han kom til Vendsyssel FF i sommeren 2017, og nåede at optræde 13 gange for klubben. Desuden blev det til 152 optrædener i Superligaen, og 43 ungdomslandskampe på alle landshold fra U16 til U21.