Konaté sikrede sejren mod Thisted FC

Det blev til en sejr i sidste testkamp inden det for alvor går løs i NordicBet Ligaen. Ivorianske Tiémoko Konaté fik bolden i nettet efter 70 minutters spil, og det var eneste scoring i kampen mod Thisted FC.

Forud for den scoring var gået en kamp, hvor vi var i total kontrol i stort set hele kampen. Allerede efter to minutter havde vi de første optræk til en scoring, da Konaté kom til baglinjen og smed en farlig bold ind i feltet. Og i de efterfølgende minutter fik vi presset gæsterne fra Thisted FC langt tilbage på egen banehalvdel.

Det var tydeligt, hvad thyboernes gameplan var. Der skulle lures efter en omstillingsmulighed, og de fik da også mulighederne et par gange, men de formåede ikke at teste Nicolai Flø for alvor. En enkelt gang før pausen skulle han hive en redning op, og det var på et forsøg et godt stykke udefra, der ikke fik meget saft og kraft.

I første halvleg formåede vi ikke at tilspille os de store muligheder. Den sidste aflevering, det sidste løb eller bare afslutningen manglede en smule kvalitet, og det var først i første halvlegs sidste minutter, vi for alvor pressede på.

Både Søren Henriksen, Mads B. Mikkelsen og Andreas Kaltoft kom til muligheder, men uden at få netmaskerne til at blafre. Derfor gik de to hold til pause med samme resultat som da kampen blev fløjtet i gang, 0-0.

Efter pausen fortsatte vi dominansen. Ogude lavede fine ting efter fire minutters spil, men hans aflevering blev opsnappet af en årvågen Thisted FC-spiller. Fem minutter senere erobrede Mads B. Mikkelsen bolden højt på gæsternes banehalvdel og gik selv den direkte vej mod kassen. Desværre blev han forstyrret i afslutningsøjeblikket, så hans skud fik ikke den fornødne kraft.

Med godt 20 minutter igen kom Sebastian Czajkowski på banen, og han var lige præcis den hvirvelvind, som vi kender ham. Konstant pres på boldholderen og en forbilledlig arbejdsindsats fra den unge angriber, og det var da også tæt på, han kom på scoringstavlen på sin første aktion.

En bold ned bag Thisted FC’s bagkæde fik Czajkowski tæmmet med brystet, og i samme bevægelse fik han trykket af. Desværre manglede der en smule i præcisionen.

Minuttet senere var Czajkowski stærkt indblandet i vores mål. Han pressede Thisted-keeperen hårdt, så han blev tvunget ud i et dårligt udspark. Den røg direkte hen til Konaté, der driblede et par mand og med venstreskøjten curlede den over i det lange hjørne. Flot scoring – og en fortjent føring.

Efter scoringen skruede vi op for presset for at lukke og slukket kampen. Men trods flere gode forsøg og et stort spilovertag, så måtte vi ’nøjes’ med den ene scoring.

Matchfacts, træningskamp

Vendsyssel FF – Thisted FC 1-0 (0-0)

Mål: 1-0 70. min Tiémoko Konaté

Advarsler: 15. min Emmanuel Ogude

Startopstilling, Vendsyssel FF (4-4-1-1): Nicolai Flø – Jeppe Svenningsen, Søren Henriksen, Andreas Kaltoft, Daniel Christensen – Tiémoko Konaté, Mikkel Wohlgemuth (31. Mikkel Frankoch), Morten Knudsen, Mads B. Mikkelsen (68. Seyi Adekoya) – Marcus Solberg (57. Allan Høvenhoff) – Emmanuel Ogude (68. Sebastian Czajkowski)