LOKALOPGØR I SYDBANK-POKALEN!!

Spændingen var stor i den lille klub Strandby-Elling-Nielstrup IF nord for Frederikshavn, da der skulle trækkes lod til næste runde af Landspokalen. Der var nemlig et stærkt ønske om at trække Vendsyssel FF. Stor var glæden da også, da det netop var Hjørring-klubben, som blev trukket op af bowlen.

Fusionsklubben, som i daglig tale aldrig hedder andet end SEIF, er egentlig ikke særlig kendt for sin fodboldafdeling. Det er derimod indenfor håndboldverdenen, at klubben har slået sit navn fast. I Bannerslundhallen i Elling har mange dygtige spillere slidt deres håndboldsko. Mest kendt er nok Lotte Kiærskou, som i mange år huserede på det danske damelandshold, hvor hun bl.a. var med til at vinde olympisk guld i 2000 og 2004.

På sin vej i pokalturneringen har SEIF først slået Skagen og fik dernæst en skrivebordssejr over Frederikshavn, som ikke fik godkendt sit coronaafbud af JBU. I forrige runde lykkedes det så at slå Nørhalne ud af turneringen.

Tidligere har de 3 klubber forsøgt at forstærke sig med spillere fra Frederikshavn, men efter fusionen er SEIF stærkt lokalt forankret med lokale spillere og træner. Helt specielt er det også, at klubben har haft den samme formand i mere end 30 år. Bjarne Pedersen var i mange år fodboldformand i Strandby og er fortsat på posten, efter de 3 klubber har slået sig sammen.

I Efteråret 2020 spillede klubben i serie 2 og var med i den indædte kamp om oprykning til serie 1. Oprykningen glippede, og i foråret 2021 måtte klubben i stedet en tur ned i serie 3.

Fra pålidelig og normalt meget velinformeret kilde (Journalist Michael Frederiksen, Kanal Frederikshavn) har vi fået at vide, at der venter Vendsyssel en varm velkomst. Formand Bjarne Pedersen er nemlig ikke en mand, som gør tingene halvt. Klubben vil således sætte alle sejl til for at lave et storslået arrangement.

SEIF er naturligvis en overkommelig modstander, og det vil naturligvis være en sensation af uanede dimensioner, hvis ikke Vendsyssel FF går videre til næste runde, men det en kamp som alle andre, og den skal naturligvis tages alvorligt.

Vi glæder os rigtig meget til kampen, og forhåbentlig vil mange Vendsyssel-fans tage turen mod øst og være med til at fylde Nordjyske Bank Arena i Strandby til bristepunktet.

Kamptidspunkt er endnu ikke fastlagt, men kampen skal afvikles i perioden 3. – 5. august.