MOD, MANDSHJERTE OG HÅRD FIGHT

Et stålsat Vendsyssel-mandskab hev et hårdt tilkæmpet point hjem i den svære forårspremiere ude mod Esbjergs oprykningsfavoritter.

Som ventet kom Esbjerg blæsende ud fra første dommerfløjt, og allerede efter 30 sekunder kunne vi have fået den absoluttet mareridtsstart, da Esbjergs målræv Kjartan Finnbogason pludselig stod helt fri i feltet. Vores nye mand mellem stængerne – Fabian Ehmann – kom dog resolut ud af sit mål og fik afværget forsøget. I det hele taget viste Fabian sig som en yderst sikker sidste skanse og agerede redningsmand i flere situationer.

Den noget hård bane inviterede ikke til det helt fine polerede spil og den direkte spillestil med lange bolde gav os faktisk et par pæne chancer i kampens indledning. Altid hårdtarbejdende Mikkel Agger løb fra sin oppasser, som dog formåede at presse Mikkel så meget, at Esbjergs målmand kunne komme ud og blokere forsøget. Vores nye angriber Virgiliu Postolachi – som absolut ser ud til at blive en stor gevinst – fik også et par gode skudmuligheder uden dog at få netmaskerne til at blafre.

Som halvlegen skred frem, fik vi mere og mere boldbesiddelse, uden det dog resulterede i andet end et par halve muligheder. Mod halvlegens slutning havde Esbjerg en kæmpechance, men det lykkedes et hårdt kæmpende Vendsyssel-forsvar at få sparket bolden væk på stregen. Holdet kunne derfor gå til pause med 0-0.

Nu kunne man måske frygte, at den korte forberedelse ville betyde, at vi ville blive tromlet over i 2. halvleg. Cheftræner Michael Schjønberg har hele tiden fastholdt, at spillerne ville være klar til at spille 90 minutter, og det skulle vise sig at holde stik. På imponerende vis stod holdet distancen gennem hele halvlegen. Ganske vist blev vi trykket tilbage mod kampens slutning, men det var ikke på grund af træthed. Det var simpelthen fordi, Esbjerg er et godt fodboldhold.

Mod slutningen af halvlegen var vi endda meget tæt på at løbe med alle 3 point. Indskiftede Muhammed-Cham kom først på et indlæg fra venstre kant og kunne hårdt presset prikke bolde mod mål. En flot refleksredning fra Esbjergs målmand forhindrede dog scoringen.

Denne gang lykkedes det at bryde Esbjergs sejrsstime på 8 sejre i træk. En alt i alt flot indsats, der lover godt for forårets kampe.