Nederlag i chancerig test

Det var en velspillet og chancerig kamp, da vi blev besejret 3-2 af SønderjyskE i vores anden træningskamp i denne opstart. To gange var vi ellers foran, men hjemmeholdet satte noget der minder om en startopstilling ind i kampens sidste 45 minutter, og lavede tre mål.

Vi lagde ud som lyn og torden med godt spil, aggressivt højt pres og gode kombinationer mod det unge SønderjyskE-hold, Glen Riddersholm havde sendt i aktion. Og det blev chancerigt i kampens første 45 minutter.

Den gode indledning var lige ved at give gevinst efter blot seks minutters spil. Her blev Mikkel Agger sendt afsted, men hans afslutning strøg snært forbi stolpen og i sidenettet.

Den gode mulighed gjorde, at vi fik endnu mere tro på tingene. Og fire minutter senere burde vi have haft bolden i kassen endnu engang. Et godt slået hjørnespark fra Tobias Christensen skabte en del forvirring i hjemmeholdets forsvar, og det gav en kæmpe mulighed. Men på mirakuløs vis fik SønderjyskE holdt bolden ude på den forkerte side af stregen, og det forblev dermed målløst.

SønderjyskE forsøgte at bide sig fast i kampen med Rasmus Vinderslev, der spillede sidste efterår hos os, i dirigentrollen. Og de fik da også et godt forsøg, der i første omgang prellede af på overliggeren, og i næste omgang havde Emil Kobberup rullet gardinet ned og sat ’lukket’-skiltet for målet.

Herfra forsøgte chanceorgiet bare. Christoffer Boateng havde et par gode forsøg, hvor han trak ind i banen og trykkede af med sit venstreben. I den anden ende havde SønderjyskEs Emil Frederiksen et frispark, der strøg lige over mål – Kobberup i kassen havde dog helt styr på den.

Og bedst som alle troede, at kampens første 45 minutter skulle ende uden mål, så begik hjemmeholdet en stor fejl i forsvaret – anledt af et aggressivt pres fra vores ide.

Hele holdet presser højt og aggressivt på, og tvinger en fejlaflevering fra SønderjyskE lige hen i fødderne på Mikkel Agger. Hjemmeholdets keeper havde trukket lidt væk fra målet for at blive til en spilstation, og det betød, at Agger nemt kunne trille bolden i et tomt mål.

I anden halvleg satte SønderjyskE det tunge skyts ind; Marc dal Hende, Anders K. Jacobsen, Mads Albæk og Alexander Bah for bare at nævne nogle.

Og det gav den et andet udtryk. Et mere aggressivt og velspillende udtryk. Og det gav da også pote allerede efter et par minutter, da Julius Eskesen fik den sendt ind bag Sylvan i kassen.

Der skulle dog ikke gå ret lang tid, før vi igen kom foran. Denne gang på et straffespark, som blev fremtvunget af Christoffer Boateng. Ali Messaoud fortsatte sine straffesparkseffektivitet fra forrige sæson, og sendte bolden forbi Lawrence Thomas i kassen. Australieren stod i øvrigt hele kampen, så der var ikke gensyn på banen med vores tidligere keeper Nicolai Flø.

Føringen holdt dog ikke så længe. Alexander Bah sendte et flot frispark ind i nettet, og dermed var der balance i regnskabet én gang til.

Efterfølgende bølgede kampen lidt frem og tilbage – vi havde gode aktioner på deres banehalvdel, mens hjemmeholdet, helt forståeligt, havde tilsvarende gode aktioner.

Og der skulle netop en god aktion til, før hjemmeholdet kom foran. Anders K. Jacobsen sætter en mand på baglinjen, og chipper den over en fremadstormende Sylvan, og selvom Lasse Steffensen forsøgte at holde den ude, så var den lige nøjagtig over stregen. På det tidspunkt manglede der 18 minutter.

Og det var 18 minutter, hvor kampen igen bølgede. Selvom SønderjyskE spiller en række højere end os, så var det ikke altid til at se. Vi havde nemlig flere gode aktioner og pressede dem.

Men der blev ikke scoret mere – SønderjyskE fik dog korrekt underkendt et mål.

Machtfacts, træningskamp

SønderjyskE – Vendsyssel FF 3-2 (0-1)

Mål: 0-1 45. min Mikkel Agger, 1-1 49. min Julius Eskesen, 1-2 54. min Ali Messaoud (str.), 2-2 57. min Alexander Bah, 3-2 72. min Anders K. Jacobsen

Startopstilling, Vendsyssel FF (4-3-3): Emil Kobberup (46. Mads Sylvan)– Tobias Damsgaard (46. Jeppe Svenningsen), Anders Bærtelsen (46. Lasse Steffensen), Andreas Kaltoft (74. Henri Järvelaid), Nicklas Mouritsen – Dušan Jajić (46. Jelle van der Heyden), Zander Hyltoft (46. Tiémoko Konaté), Tobias Christensen – Christoffer Boateng (74. – Dušan Jajić), Mikkel Agger (54. Dylan George), Ali Messaoud (79. Christoffer Boateng)