Nederlag i Silkeborg

Øv! Det blev desværre til et nederlag i dagens kamp mod Silkeborg IF.

Der hang et overskyggende tema over dagens kamp: COVID-19. I løbet af ugen kom det frem, at hjemmeholdet fra Silkeborg IF havde haft flere tilfælde af COVID-19 på holdet. Det betød, at de måtte sætte syv mand, cheftræner Kent Nielsen og en holdleder i karantæne. De ni tilfælde kom over tre gange og fyldte ikke underligt lidt i dagene op til kampen. Både for de to hold, men også for omverden.

Inde på banen var der dog ikke noget, der lod til at være påvirket af de yderligere omstændigheder. Den blev afviklet på vanlig vis, og ingen af de to hold holdte sig tilbage.

Allerede efter 5 minutter havde hjemmeholdet bolden i kassen, men det blev korrekt annulleret for offside – selvom et par enkelte SIF-spillere forsøgte at appellere. Men SIF-spilleren var vel tættere på målmand Mendoza end forsvarskæden.

I det hele taget var de første 10 minutter forholdsvist jævnbyrdige. Vores canadiske fyrtårn af en angriber, Easton Ongaro, testede Hedvall efter godt syv minutter, mens Kevin Ray Mendoza i den anden ende også måtte hive en redning op for at holde stillingen på 0-0.

Men efter de 10 minutter var det som om, at hjemmeholdet fra SIF satte den i sjette gear og udløste tanken med NOS. I hvert fald skruede de gevaldigt op for tempoet – så meget at vi halsede efter igen og igen. Og det resulterede først i en stor chance til Emil Holten, som Mendoza smukt afværgede. Men et par minutter senere var Holten, der hele første halvleg lurede på offside-grænsen, på pletten, og kunne overliste Mendoza i målet.

Omkring midtvejs i kampens første 45 minutter havde Silkeborg igen bolden i kassen, men denne gang begik de frispark inde foran mål på Jakob Hjorth.

Derfor stod der stadig 1-0.

Som halvlegen skred frem fik vi gradvist bedre fat, og vi kom også til et par muligheder.

Men ikke nok til at overliste Oscar Hedvall i målet, og derfor stod der stadig 1-0 til hjemmeholdet ved pausen.

Efter pausen fortsatte jævnbyrdigheden – lige indtil Magnus Mattsson dukkede op, tog et træk forbi Jakob Hjorth og satte kursen ned mod Mendoza, der ikke kunne gøre noget ved SIF-spillerens afslutning. 2-0 til hjemmeholdet.

Nu skulle vi for alvor jagte. Og det gjorde vi også. Jakob Hjorth og Zander Hyltoft havde et par gode forsøg efter hjørnespark, hvor det kun var gode redninger af Oscar Hedvall, der forhindrede en reducering.

Det er typisk sådan i fodbold, at scorer man ikke på sine chancer, så gør modstanderen det. Og det var desværre også tilfældet her. For Silkeborg kom på 3-0 – og igen var det Magnus Mattsson. Denne gang direkte på frispark lige uden for feltet.

Herfra var der desværre et stykke vej til point, men det lykkedes os med et kvarter igen at få reduceret. Grégory Berthier slog en helt fantastisk aflevering til Ali Messaoud, der flot tog den med og sparkede lavt under Hedvall.

Bedst som vi jagtede endnu en reducering lukkede og slukkede Emil Holten for alvor kampen med sin anden scoring.

Matchfacts, 1. division, 10. runde

Silkeborg IF – Vendsyssel FF 4-1 (1-0)

Mål: 1-0 15. min Emil Holten, 2-0 52. min Magnus Mattsson, 3-0 61. min Magnus Mattsson, 3-1 75. min Ali Messaoud, 86. min 4-1 Emil Holten

Advarsler: 14. min Mads Kaalund (SIF), 35. min Zander Hyltoft, 60. min Muhammed-Cham Saračević, 84. min Mikkel Agger, 88. min Grégory Berthier

Startopstilling, Silkeborg IF (4-3-3): Oscar Hedvall; Gustav Dahl, Frederik Alves Ibsen (80. Oscar Fuglsang), Joel Felix, Anders Hagelskjær; Anders Klynge (94. Jeppe Grøn), Mark Brink, Mads Kaalund; Nicolai Vallys (68. Niclas Røjkjær), Emil Holten (94. Alexander Lind), Magnus Mattsson

Startopstilling, Vendsyssel FF (4-4-2): Kevin Ray Mendoza; Søren Henriksen, Jakob Hjorth, Andreas Kaltoft, Henri Järvelaid; Muhammed-Cham Saračević (64. Jelle van der Heyden), Mikkel Wohlgemuth (64. Grégory Berthier), Zander Hyltoft, Ali Messaoud; Easton Ongaro (72. Tobias Christensen), Mikkel Agger