Nederlag i uskøn affære

Det blev desværre til et nederlag til FC Nordsjælland i en rodet og uskøn affære på Nord Energi Arena, da grundspillets sidste kamp skulle spilles.

Det blæste en halv pelikan, og flere gange under kampen åbnede himlen for sluserne, så regnen piskede ned.

De to faktorer sammenholdt med en ikke alt for pæn bane gjorde, at det blev en værre omgang fodbold. I første halvleg var det FC Nordsjælland, der var mest på bolden og viste initiativ. Meget forståeligt, da de skulle ud og jagte en sejr, hvis de skulle i top 6 og spille med om medaljer.

Det betød, at vi stod lidt langt placeret tilbage på banen, og ventede på en omstillingsmulighed. Og dem kom der et par stykker af. For gæsterne fra Nordsjælland beholdte mange folk fremme på banen, når de mister bolden.

Det forsøgte vi at udnytte, men fordi vi havde vinden i ryggen og banen var våd og hurtig, så fik afleveringerne fremad banen en tand for meget power.

Selvom gæsterne skulle jagte en sejr, så var det ikke mange chancer, de kom frem til før pausen. To gange inden pausefløjt var de nærgående, men det blev aldrig til mere end tæt på.

Derfor endte kampens første 45 minutter uden scoring.

Efter pausen begyndte vi at vise endnu mere initiativ. Og det betød, at vi kom frem til chancer – også de store af slagsen. Først slog Matti Steinmann en god bold ind i feltet, som en af vores var ved at komme først på, senere var Jón Dagur Thorsteinsson meget tæt på at score, da Nicolai Larsen i FC Nordsjælland-målet var ubeslutsom om han skulle ud af sit mål, eller blive inde. Han valgte den gyldne mellemvej, blev fanget på det forkerte ben, men heldigvis for ham, var der en forsvarsspiller, der forhindrede den islandske U21-landsholdsspiller i at bringe os foran.

Og på det efterfølgende hjørnespark var Andreas Kaltoft tæt på at få bolden i nettet.

Men et bundholds lod er, at når de ikke scorer på sine chancer, så gør modstanderne det. Og det var desværre også tilfældet i dag. Et frispark lige udenfor feltet blev sendt ind bag Michael Tørnes af Andreas Skov Olsen, og det betød, at gæsterne kom foran.

Det blev samtidig også kampens eneste scoring, og det var nok til, at gæsterne fra FC Nordsjælland sikrede sig en plads i top 6.

Vi rykkede hverken ned eller op i tabellen, da både Vejle Boldklub og Hobro IK også tabte deres opgør.

Matchfacts, Superligaen, 26. runde

Vendsyssel FF – FC Nordsjælland 0-1 (0-0)

Mål: 0-1 84. min Andreas Skov Olsen.

Advarsler: 29. min Francisco Santos Júnior, 65. min Victor Nelsson (FCN), 90+3. Mads Valentin Pedersen

Tilskuertal: 1245

Startopstilling, Vendsyssel FF (5-3-2): Michael Tørnes – Alexander Juel Andersen, Jakob Hjorth (82. Alhaji Kamara), Sander Fischer, Andreas Kaltoft, Søren Henriksen – Francisco Santos Júnior (64. Mikkel Wohlgemuth), Matti Steinmann, Jón Dagur Thorsteinsson (86. Lucas Jensen), Tiémoko Konaté

Startopstilling, FC Nordsjælland (4-3-3): Nicolai Larsen – Karo Bartolec, Victor Nelsson, Ulrik Yttergaard, Mads Valentin Pedersen – Mikkel Rygaard (73. Jonathan Amon), Magnus Kofod, Andreas Damsgaard – Andreas Skov Olsen, Godsway Donyoh (77. Jonathan Rothmann), Mathias Rasmussen (68. Nicklas Strunck)