Nederlag i vindblæst affære

Sikke en lorte kamp! Vi havde mulighederne, men formåede ikke at udnytte dem, og derfor rendte Hvidovre IF med alle tre point i dagens kamp.

Optakten til kampen var en anelse anderledes, end den plejer at være. De sidste 14 dage har vi trænet i Blenstrup – langt fra vores normale dagligdag i Vrå. Derudover har vi en kamp mindre i benene – det kan være både godt og skidt – da vores kamp på Nord Energi Arena mod Esbjerg fB blev aflyst grundet Regeringens COVID-19 nedlukning af bl.a. Hjørring Kommune.

Selve kampen mod Hvidovre IF var der ikke noget specielt ved – bortset fra en kraftig vind, der løb langs banen. Den gjorde det svært for os i 1. halvleg, hvor vi havde den i mod. Lange udspark, clearinger og afleveringer, hvor bolden kom en anelse op i luften, blev snuppet af vinden, der satte en brat stopklods for læderkuglen.

Det betød også, at hjemmeholdet fra Hvidovre havde momentum i det meste af 1. halvleg. Men trods det havde de svært ved at få skabt de chancer, der skulle få Kevin Ray Mendoza ud i redninger. Kun en enkelt gang fik de udnyttet vinden og sendt en bold afsted til Oscar Buch, men Mendoza var hurtig med en fodparade.

Mod halvlegens slutning fik vi bedre fat, og havde også et par fine tilbud til Mikkel Agger, men Marco Brylov i målet nægtede Agger en scoring før pausen.

Derfor endte de første 45 minutter også uden scoringer.

Efter pausen kom vi ud med ny energi. Og allerede efter halvandet minut kunne vi have bragt os foran, da vi ramte tværribben efter et hjørnespark. Og i de næste 10 minutter, var det os, der sad på det meste. Igen godt hjulpet af den vind, der var en kraftig modspiller i kampens første 45 minutter.

Mikkel Agger havde e t par gode forsøg før pausen, og det havde han også efter knap 52 minutter, hvor han burde have bragt os foran. Men heldet svigtede Agger i den situation.

Konaté var tilbage efter at have siddet over i sidste kamp mod Silkeborg IF, og han havde også et par gode forsøg for at komme på tavlen, men uden gevinst i begyndelsen af 2. halvleg.

Og bedst som vi sad på det, så kom hjemmeholdet ind i kampen igen. Først tvang de Kevin Ray Mendoza til en stor redning helt oppe i krogen, og på det efterfølgende hjørne kom de desværre foran, da Ahmed Iljazovski fik skovlet den i kassen efter lidt klumpspil.

Det betød, at vi skulle ud og jagte et mål. Det blev ikke nemmere, da Lasse Steffensen fik vist det røde kort efter 74 minutter, og vi dermed måtte spille de resterende 15 minutter med en mand i undertal.

Og mission blev endnu sværere, da dommer Seyfi valgte at dømme et straffespark, selvom forseelsen tydeligt var udenfor. Heldigvis nappede Kevin Ray Mendoza og fik lidt retfærdighed ind i opgøret.

Men der skulle blot gå et par minutter, før Hvidovre lukkede kampen – igen efter et hjørnespark, hvor Kim Aabech helt udækket fik lov til at heade den ind.

Det blev desværre derfor til et nederlag i lørdagens kamp.

Matchfacts, 1. Division, 12. Runde

Hvidovre IF – Vendsyssel FF 2-0 (0-0)

Mål: 1-0 68. min Ahmed Iljazovski, 2-0 83. min Kim Aabech

Advarsler: 9. min Anders Randrup (HIF), 17. min Mikkel Wohlgemuth, 51. min Tiémoko Konaté, 57. Matti Olsen (HIF), 70. min Lasse Steffensen, 71. min Andreas Kaltoft, 74. min Lasse Steffensen

Udvisning: 74. min Lasse Steffensen

Startopstilling, Hvidovre IF (4-1-4-1): Marco Brylov; Magnus Fredslund, Ahmed Iljazovski, Matti Olsen, Anders Randrup; Sebastian Avanzini; Oscar Buch (90. Yasin Dogan), Kim Aabech (90. Andreas Moos), Magnus Westergaard, Marcus Lindberg (68. Hakan Redzep); Tobias Thomsen

Startopstilling, Vendsyssel FF (4-4-2): Kevin Ray Mendoza; Lasse Steffensen, Jakob Hjorth (46. Henri Järvelaid), Andreas Kaltoft, Søren Henriksen; Muhammed-Cham Saračević (13. Grégory Berthier/80. Jelle van der Heyden), Mikkel Wohlgemuth, Zander Hyltoft, Ali Messaoud (86. Easton Ongaro); Mikkel Agger (86. Tobias Christensen), Tiémoko Konaté