NEDERLAG MOD VIBORG

I strålende solskin, med temperaturer der mindede om forår, og med en bane som årstiden taget i betragtning så fin ud, tog Vendsyssel søndag imod rækkens tophold.

Fra første fløjt viste Viborg, hvorfor de ligger nr. 1, og af mange regnes som topfavorit til en af de to oprykningspladser. På trods af et stort spilovertog til Viborg, lykkes det for os at holde dem fra de helt store chancer i kampens start. Efter en halvtimes spil fik Viborg et frispark lige uden for vores felt. Når man råder over en frisparksekspert som Viborgs Christian Sørensen, er det næsten et halvt straffespark. Med kraft og præcision placerede han bolden helt ude ved stolpen. Fabian Ehmann fik fingerspidserne på uden dog at kunne forhindre scoringen.

I minutterne efter Viborgs føringsmål brændte det for alvor på. Først sejlede et indlæg fra vores højre side ind over hele forsvaret og ramte indersiden af stolpen. Minuttet efter ramte Viborg igen stolpen efter et hjørnespark. Resten af halvlegen forløb uden de helt store chancer, og holdene kunne gå til pause med en 1-0 føring til Viborg

Vendsyssel kom betydelig bedre ud til 2. halvleg. Det lykkedes at gøre spillet mere duelpræget, og der blev investeret langt mere fysik i nærkampene. Hvor holdet i første halvleg stort set ikke havde nogen sammenhængende boldbesidelse, blev spillet bygget langt bedre op, uden det dog resulterede i de helt store chancer. Vendsyssel bedste forsøg kom efter 77 minutter. Tiemoko Konate tog et fint træk ind i banen og trykkede af. Viborgs keeper måtte ud i fuld længde for at redde forsøget. Viborgs chancer faldt mest på hurtige omstillinger uden det resulterede i yderligere scoringer.

Mod kampens slutning trykkede vi spillet frem og fik lagt et fint pres med høje bolde ind i feltet. Et velorganiseret og fysisk stærkt Viborg forsvar gav dog ikke meget væk og efter syv minutters overtid, måtte holdet se i øjnene, at det heller ikke for os lykkedes at bryde Viborgs stime som ubesejret i nu 18 kampe i træk.

Cheftræner Michael Schjønberg roser for spillerne for aldrig at give op. ”Efter en 1. halvleg, hvor vi næsten blev spillet ud af brættet, kom holdet flot igen i 2. halvleg. Der er blevet skabt en solid defensiv base, og det, som vi træner på, lykkes bedre og bedre. Vi har leveret godt mod rækkens to tophold, men det betyder ikke, at det kommer af sig selv mod de næste modstandere. Vi skal fortsætte med at yde maksimalt og kan vi blive lidt bedre på bolden, er der fine chancer for gode resultater i grundspillets sidste 4 kampe” slutter cheftræneren.

Næste kamp: Søndag den 28/2 kl. 13:30 ude mod HB Køge.