Nederlag på kunstgræsset i Helsingør

Kunstgræs og kampe på Sjælland er ikke noget, vi umiddelbart bryder os ret meget om. Det blev nemlig igen til et nederlag på det falske underlag, da hjemmeholdet fra FC Helsingør vandt 3-0.

Fra kampens begyndelse havde vi lidt svært ved at bide os ordentligt fast i opgøret. Hjemmeholdet var styrende fra start, og havde relativt nemt ved at skabe farlige situationer. Allerede efter 5 minutter måtte Kevin Ray Mendoza hive en redning ud af ærmet – noget han måtte gøre gentagne gange i første halvleg, mens vi kun tvang deres Kevin – med efternavnet Stuhr Ellegaard – til at finde en redning frem en enkelt gang.

Generelt havde vi enormt svært ved at holde fast i kuglen i kampens første 45 minutter. Vi smed bolden væk mange gange, og hvis der er noget, FC Helsingør er gode til, så er det omstillinger, når de får fødderne på bolden.

Men det var ikke efter en omstilling, de gav dem kampens første mål. Det var i stedet lidt fjumren i vores bagerste geledder der gjorde, at bolden havnede for fødderne af newzealandske Elijah Just, og så kunne han skubbe bolden ind bag Mendoza til 1-0.

Hjemmeholdet havde bolden i nettet endnu en gang, men her fløjtede linjedommeren korrekt for offside på Jeppe Kjær.

Mod slutningen af kampens første 45 minutter fik vi en smule bedre fat i opgøret, men vi fik ikke fremtvunget nogle nævneværdige afslutninger udover et Konaté-hovedstød efter 34 minutter. Til gengæld kunne det godt ligne, at vi skulle have haft et straffespark, da en Helsingør-forsvar havde umanérlig godt fast i Søren Henriksen efter et hjørnespark. Men dommer Seyfis fløjte forblev tavs, og derfor måtte vi gå til pause bagud 1-0.

Fra anden halvlegs begyndelse forsøgte vi at gøre det, vi havde snakket om i dagene op til kampen: diagonal bolde for at trække Helsingør fra hinaden.

Men det lykkedes vi kun gradvist med. Og selvom vi kom til et par chancer, så ændrede det ikke på det generelle kampbillede; nemlig at FC Helsingør var i førertrøjen. Og de fik da også bolden i kassen et par gange mere i anden halvleg.

Først var det Jeppe Kjær, der fik netmaskerne til at blafre, og siden fik Anders Holst øget føringen på et frispark, der blev rettet af, og derfor snød Kevin Ray Mendoza i målet.

Det blev derfor til endnu et ærgerligt nederlag på Sjælland.

Matchfacts, 1. division

FC Helsingør – Vendsyssel FF 3-0 (1-0)

Mål: 1-0 16. min Elijah Just, 2-0 62. min Jeppe Kjær, 3-0 79. min Anders Holst

Advarsler: 40. min Jeppe Kjær (FCH), 51. min Nikolaj Hansen (FCH), 54. min Daniel Norouzi (FCH), 78. min Henri Järvelaid, 81. min Jeppe Svenningsen

Startopstilling, FC Helsingør (4-4-2): Kevin Stuhr Ellegaard; Anders Holst, Jonas Henriksen, Nikolaj Hansen, Philip Rejnhold; Carl Lange, Frederik Christensen, Daniel Norouzi, Elijah Just (71. David Boysen); Jeppe Kjær (71. Andreas Smed), Sebastain Czajkowski (90+1. Oliver Kjærgaard)

Startopstilling, Vendsyssel FF (4-3-3): Kevin Ray Mendoza; Jeppe Svenningsen, Anders Bærtelsen, Andreas Kaltoft, Søren Henriksen; Tobias Christensen (79. Jakob Hjorth), Zander Hyltoft, Jelle van der Heyden (79. Lasse Steffensen); Tiémoko Konaté, Ali Messaoud (84. Martin Dong), Henri Järvelaid