Nederlag til HB Køge

Argh. Sikke en øv-følelse. Et nederlag på hjemmebane til HB Køge, der inden dagens kamp lå tæt på os i tabellen. Det var ellers en rigtig fin første halvleg, hvor der blev skabt en hel del i begge ender.

For det var tydeligt, at de to hold var mødt op til kampen med én ting for øje: Angrib. For de første 25 minutter var ren tju-bang fodbold, hvor kampen bølgede fra den ene ende til den anden, og hvor chancerne kom i en lind strøm. Seks muligheder talte jeg, inden kampuret havde rundet de 26 minutter. Og de fleste af dem faldt mod HB Køges mål – selvom de var mest i boldbesiddelse i kampens indledning.

Både Konaté, Saračević og Mikkel Agger fik klappet på kassen, men desværre ikke yderligt nok til, at Oskar Snorre ikke kunne forhindre en føring.

I den anden ende måtte Kevin Ray Mendoza først efter 32 minutter diske op med en redning – det var så til gengæld også en af de større.

Det var lidt en åben slagudveksling – ikke det flotteste spil, men med en masse dueller. En typisk kamp mellem to hold, der havde noget på spil. Begge hold skulle næsten bruge alle tre point, hvis de skulle med i den subtop, der er ved at skabe sig i 1. division.

At der var meget på spil kom meget godt til udtryk efter 36 minutters spil. HB Køge havde et frispark i en farlig position, men sparkede det i vores frisparksmur. Returen røg ud til Stephan Petersen, der trykkede af. Anfører Søren Henriksen kastede kroppen ned i en ren ishockey-tackling for at forhindre afslutningen, og blev ramt lige i solar plexus. Rent krigerinstinkt, der vil forsvare for enhver pris.

Efter den aktion var det som om, at der kom lidt mere ro på kampen – i hvert fald rent chancemæssigt. I stedet blev dueldelen intensiveret, og det betød også, at der ikke faldt scoringer i kampens første 45 minutter.

Mål kom der til gengæld efter pausen. Der var kun spillet godt et minut, før Martin Koch Helsted fik sparket bolden ind bag Kevin Ray Mendoza i målet til føring for udeholdet.

Det betød, at vi nu skulle ud og jagte en scoring endnu mere, end vi skulle før.

Men vores forsøg på at jagte en scoring bar i første omgang ikke frugt.  Derfor lavede cheftræner Lasse Stensgaard en triple-udskiftning, for at sætte noget mere fut i tingene.

Det betød blandt andet, at den franske nyerhvervelse Grégory Berthier blev sendt på banen. Berthier har en meget kælen venstrefod, der flere gange til træning har vist, at den sagtens kan finde vej til målnettet.

Men det kneb både for Berthier og holdkammeraterne at spille sig igennem en solid HB Køge-defensiv. De neongrønne-klædte sjællandere stod kompakt og solidt sammen i kæderne, og efterlod ikke meget plads for os til at kombinere os igennem.

Til sidst i kampen forsøgte vi os med et højere pres, der fik presset gæsterne endnu længere tilbage.

Vi fik også bolden i kassen kort før slutfløjt, men desværre var Tiémoko Konaté i en offside position ifølge dommertrioen.

Matchfacts, 1. division, 9. runde

Vendsyssel FF – HB Køge 0-1 (0-0)

Mål: 0-1 47. min Martin Koch Helsted

Advarsler: 5. min Tiémoko Konaté, 29. Marius Elvius (HBK), 31. min Antonio Romeo (HBK), 73. min Oskar Snorre (HBK), 92. min Antonio Romeo (HBK), 94. min Jelle van der Heyden

Udvisning: 92. min Antonio Romeo (HBK)

Startopstilling, Vendsyssel FF (4-4-2): Kevin Ray Mendoza; Jeppe Svenningsen, Søren Henriksen, Andreas Kaltoft, Henri Järvelaid (67. Jakob Hjorth); Muhammed-Cham Saračević, Zander Hyltoft (57. Mikkel Wohlgemuth), Jelle van der Heyden, Tiémoko Konaté; Easton Ongaro (67. Grégory Berthier), Mikkel Agger (67. Ali Messaoud)

Startopstilling, HB Køge (4-4-2): Oskar Snorre; Mark Gundelach, Antonio Romeo, Magnus Wørst, Oliver Sonne; Stephan Petersen (72. Liam Jordan), Noble Okello, Valon Ljuti, Marius Elvius (69. Jubril Adedeji); Magnus Häuser (93. Eddi Gomes), Martin Koch Helsted