Nederlag til Viborg FF i onsdagsduel

Det kører desværre ikke rigtig for os på udebane i begyndelsen af denne sæson. Det blev til et 1-3 nederlag til Viborg FF på Energi Viborg Arena i aftenens kamp.

Det var tydeligt, at hjemmeholdet havde sat sig for, at de ville generobre førstepladsen i rækken – og  det kunne de gøre, hvis de fik en sejr i aftenens kamp.

Derfor var det også et Viborg-hold, der kom ud med god energi og tempo i spillet. Men de havde i perioder svært ved at omstille det til reelle chancer, så i dele af kampens første 45 minutter blev det mest til farlige situationer uden udbytte.

Og det de så fik scoret på i første halvleg, kan man vel knap betegne som chancer. Først var det Jakob Bonde, der kunne se et indlæg fra Mads Aaquist, der ikke blev clearet ordentligt, dumpe ned for fødderne af sig, og så kunne han hamre den op i nettaget.

Efter målet fastholdte de presset og spilovertaget, men det var os, der fik skabt et par muligheder – begge ved Tiémoko Konaté, der dog ikke fik testet Patrik Gunnarsson i Viborg-målet. Og måske skulle han efter knap en halv times spil have haft et straffespark, da han blev nedlagt i feltet, men dommer Chris Johansens fløjte forblev tavs.

I stedet øgede hjemmeholdet til 2-0, da Christian Sørensen noget uhindret fik lov til at sparke den flot ind fra en position lige uden for feltet.

Herfra begyndte det at se lidt svært ud, men takket være en fremragende aflevering af Dušan Jajić, der erstattede Tobias Damsgaard, der skulle være startet inde, men som fik en mindre skade under opvarmningen, der fandt vej til Tiémoko Konaté fik vi reduceret før pausen, og så havde vi pludselig en åben kamp igen.

Men som det var tilfældet i første halvleg, så var Viborg ude på en mission, virkede det til. De kom i hvert fald med den samme energi som fra første fløjt, og de kom da også først på måltavlen, da Jakob Bonde kunne heade et hjørnespark i nettet efter 54 minutter.

Efter målet forsøgte vi at skubbe holdet højere op. Vi skulle have et par mål, hvis vi skulle have noget med fra Viborg.

Vi forsøgte os blandt andet med en formationsændring, hvor vi skubbede Anders Bærtelsen op på den sidste tredjedel, hvor han kunne bruge sin fremragende teknik, og gik over til at spille med fire nede bagi.

Det gav lidt flere muligheder og boldbesiddelse, og vi fik trykket Viborg længere tilbage på egen banehalvdel.

Men hjemmeholdet forsvarede sig fint. De stod kompakte, og var svære at dirke op – selv for universalnøglen Tiémoko Konaté, der ellers gjorde meget som det passede ham.

Vi fik ikke løst Viborgs stærke defensiv, og derfor blev det desværre til et nederlag på 3-1 til oprykningskandidaterne fra domkirkebyen.

Matchfacts, 1. division, 5.runde

Viborg FF – Vendsyssel FF 3-1 (2-1)

Mål: 1-0 8. min Jakob Bonde, 2-0 38. min Christian Sørensen, 2-1 42. min Tiémoko Konaté, 3-1 54. min Jakob Bonde

Startopstilling, Viborg FF (4-3-3): Patrik Gunnarsson; Alexander Fischer (92. Lorenzo Gordinho), Lars Kramer, Mads Lauritsen, Christian Sørensen; Frederik Brandhof, Jakob Bonde, Jeppe Grønning; Mads Aaquist (65. Jeff Mensah), Sebastian Grønning (92. Sofus Berger), Tobias Bech (76. Casper Gandrup)

Startopstilling, Vendsyssel FF (5-3-2): Kevin Ray Mendoza; Jeppe Svenningsen, Anders Bærtelsen, Jakob Hjorth, Andreas Kaltoft, Søren Henriksen (69. Henri Järvelaid); Jelle van der Heyden, Zander Hyltoft, Dušan Jajić (61. Ali Messaoud); Tiémoko Konaté, Mikkel Agger