Nederlag til Viborg FF

Det blev til en klart nederlag til NordicBet Ligaens nummer to Viborg FF i vores tredjesidste kamp i denne sæson.

Viborg FF havde stadig en matematisk chance for at rykke i 3F Superligaen – det krævede en sejr til dem selv, og et nederlag til Vejle Boldklub.

Men det var ikke til at se fra kampens start, at hjemmeholdet umiddelbart havde mest på spil. For det virkede til, at vi kom bedst ud af starthullerne og fik sat nogle fine offensive ting sammen – dog uden helt at høste frugterne af arbejdet. Og som det typisk er med kampe mod tophold, så scorer de, når man ikke selv formår at udnytte chancerne.

Og det var lige netop hvad tilfældet var her. Viborg fik et straffespark efter 17 minutters spil. Og det eksekverede midterforsvaren Jakob Bonde sikkert bad Sylvan, der igen vogtede buret for os.

Men føringen holdt ikke længe for hjemmeholdet. For nærmest i næste angreb fik vi udlignet, da bolden dumpede ned for støvlerne af Christoffer Boateng. Og han havde heldigvis taget tordenstøvlerne på – så hans tordenskrald af et skud endte utageligt i nettet. Balance i regnskabet – og meget fortjent.

Siden Viborg-cheftræner Jacob Neestrup overtog roret for de grønklædte har han praktiseret højt, aggressivt pres. Og det gjorde de også i aftenens kamp. Men vi fik løst det meget fint, og fik et par gange spillet os så godt ud af det, at vi fik et par gode omstillinger.

Men desværre var det hjemmeholdet, der kom foran – nærmest lige på slutfløjtet for de første 45 minutter, da den tidligere Vendsyssel FF-spiller Mikkel Agger kom igennem og sendte kuglen ind i nettet bag Sylvan.

Vi havde mulighed for at udligne kort efter pausen. Brandon Austin sendte en dårlig aflevering ind i hælen på Lars Kramer, som Bradford Jamieson IV erobrede, men trods en fin afslutning fra DC, så skulle vi have fået mere ud af det.

Og herfra begyndte det desværre at gå lidt galt. Søren Henriksen havde en duel med Mikkel Agger der resulterede i et rødt kort til Søren og et straffespark til Viborg. Det udnyttede Jakob Bonde igen sikkert, og så stod der 3-1 i stedet for 2-2.

Viborg havde kampen i kontrol på det her tidspunkt, og de fik da også et par fine muligheder. Men ikke noget Mads Sylvan i kassen ikke kunne tage sig af.

I den anden ende fik vi også tilspillet os et par gode muligheder, men med en mand i undertal mod et godt Viborg-hold er det svært.

Matchfacts, NordicBet Ligaen, 31. runde

Viborg FF – Vendsyssel FF 4-1 (2-1)

Mål: 1-0 17. min Jakob Bonde (str.), 1-1 19. min 1-1 Christoffer Boateng, 2-1 45+1. min Mikkel Agger, 3-1 60. min Jakob Bonde, 4-1 87. min Mads Aaquist

Advarsler: 19. min Jeppe Grønning (VFF), 20. min Christian Sørensen (VFF), 74. min Ali Messaoud, 75. min Christoffer Boateng, 87. min Jeppe Svenningsen, 90. min Mikkel Agger (VFF)

Udvisning: 58. min Søren Henriksen

Startopstilling, Viborg FF (4-3-3): Brandon Austin – Alexander Fischer, Jakob Bonde, Lars Kramer, Christian Sørensen – Tobias Bech (68. Shelove Achelus), Jeppe Grønning, Mads Søndergaard (68. Sofus Berger) – Mikkel Agger, Alassana Jatta (79. Christian Moses), Jeff Mensah (46. Mads Aaquist)

Startopstilling, Vendsyssel FF (4-4-1-1): Mads Sylvan – Jeppe Svenningsen, Jakob Hjorth (79. Andreas Kaltoft), Søren Henriksen, Jakob Blåbjerg – Tiémoko Konaté, Morten Knudsen (76. Mikkel Basse), Tobias Damsgaard, Christoffer Boateng – Daniel Christensen (62. Jelle van der Heyden) – Bradford Jamieson IV (62. Ali Messaoud)