Nederlag til Viborg i næstsidste test

Det var smæk for skillingerne i vores næstsidste test, inden det går løs i Superligaen mandag d. 11. februar mod FC Midtjylland på Nord Energi Arena.

Fra kampens start var der gnister i tacklingerne, og man skulle næsten tro, der var point på spil. I hvert  fald blev der ikke holdt igen fra nogle af holdene.

Fra kampens start sad vi på det meste af spillet. Vi distribuerede bolden fint rundt, og især vores højre side med Alexander Juel Andersen og den nye mand Tiémoko Konaté var en stor mundfuld for hjemmeholdet.

Flere gange gav især sidstnævnte store prøver på sin tekniske kunnen, og han bliver mere end spændende at følge, når sæsonen bliver sparket i gang.

Men trods et fint overtag i boldbesiddelsen, så var det Viborg, der kom foran. Efter 12 minutter fik deres nye mand Mikkel Agger sendt en bold ind foran mål, hvor notorisk målfarlige Andreas Albers stod, og sendte den ind bag Michael Tørnes.

Efter målet satte vi os igen på det hele. Efter 19 minutter fik Sander Fischer en stor mulighed, da han nåede højest på et frispark fra venstre. Han fik god fart i hovedstødet og retningen var også rigtig. Desværre tog afslutningen overliggeren og sprang ned på den forkerte side af stregen, og vi fik derfor ikke reduceret i denne omgang.

I stedet udbyggede Viborg føringen. Et følt, kontrolleret spark fra distancen røg ind bag Tørnes, og dermed var hjemmeholdet foran med to.

Seks minutter senere var vi tæt på reducering igen. Først var det Francisco Júnior, der sendte et følt spark afsted fra en position nær straffesparkspletten. Hans forsøg blev i første omgang pareret af Viborg-keeperen. Returen røg ud til Emmanuel Ogude, der burde have udlignet, men bolden blev desværre sendt over mål.

Efter en halv times spil fik Ogude dog gjort skaden god igen. Søren Henriksen, der spillede en god kamp på venstreback, fik sendt en bold ind foran mål. Konaté tog i første omgang bolden til sig, inden han lagde den til rette for Ogude, der udplacerede Viborg-keeperen.

Og ni minutter senere var der bragt balance i regnskabet Tiémoko Konaté viste prøver på sin overlegne teknik, og viste egenskaber, man normalt forbinder med indendørsfodbold. Han modtog bolden i feltet, Viborgs målmand kom stormende ud mod ham, men med et frækt chip med ryggen til mål, snød han keeperen og kunne sætte hovedet på bolden til 2-2. Fuldt fortjent efter spil og chancer.

Resten af halvlegen var vi stadig dominerende, og kunne sagtens have scoret et par mål mere. Sådan gik det desværre ikke, og derfor måtte vi gå til pause med 2-2.

Efter pausen var der stadig smæk i tacklingerne, men mængden af chancer var faldet en del. Begge hold fik lukket bedre af og tillod ikke modstanderen mange centimeter, før den nærmeste spiller var over ham.

Det var dog os, der havde optræk til de fleste chancer efter pausen. Men mod slutningen af kampen fik Viborg lagt et lille tryk, og de formåede også at få bolden i nettet.

Vi fik ikke afvist en farlig situation, og i stedet faldt bolden ned til en Viborg-spiller, der bragede bolden ind bag Nicolai Flø i målet.

Et ærgerligt nederlag i næstsidste test.

På mandag spiller vi sidste test, når Vejgaard Boldklub fra 2. division kommer på besøg på Idrætscenter Vendsyssel til vores sidste test inden forårspremieren mod FC Midtjylland.

Matchfacts, testkamp

Viborg FF – Vendsyssel FF 3-2 (2-2)

Mål: 1-0 12. min Viborg FF, 2-0 24. min Viborg FF, 2-1 30. min Emmanuel Ogude, 2-2 39. min Tiémoko Konaté, 3-2 88. min Viborg FF

Startopstilling, Vendsyssel FF (4-1-4-1): Michael Tørnes (46. Nicolai Flø) – Alexander Juel Andersen, Sander Fischer, Andreas Kaltoft (58. Mads Roerslev), Søren Henriksen – Mikkel Wohlgemuth – Tiémoko Konaté (72. Lucas Jensen), Moses Opondo, Francisco Júnior (46. Morten Knudsen), Jón Dagur Thorsteinsson (85. Mads B. Mikkelsen) – Emmanuel Ogude (64. Benjamin Källman)

Arkivfoto