Oprykning til Superligaen udskudt for Vendsyssel FF

2. Play off kamp – Alka Superligaen:

Vendsyssel FF – AC Horsens 1-3 (1-0)

Målscorer: 1-0: T. Leonceo (40. min.), 1-1: M. Jespersen (51. min.), 1-2: K. Finnbogason (85. min.), 1-3: J. Gemmer (90. min.)

Holdopstilling: J. Christiansen, J. K. Sørensen, J. Hjorth, S. Henriksen, C. Sørensen (anf.), R. Frantsen, B. Jacobsen, M. Schlie (71. min.: Thomas Dalgaard), S. Okosun, T. Leonco, M. Opondo (80. min.: Christian Overby)

Gule kort VFF: C. Sørensen (74. min.)

Tilskuere: 4.386

Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt

Tempo og dueller lige fra kampen bliver fløjtet i gang, hvor Tiago Leonco er tæt på at tackle sig til en stor chance, og nogle minutter senere er Simon Okosun tæt på at opsnappe en tilbagelækning i de bagerste led hos AC Horsens. Efter bare fem minutter spillet, slutter Rune Frantsen den gode start af med at hamre bolden på stolpen. Hvilken start!

Vendsyssel FF fortsætter de gode takter halvlegen igennem og med gode kombinationer, fremadrettet spil og indbyrdes forståelse, tilspiller holdet sig flere chancer og har fuldt kontrol over tingene mod AC Horsens, der ikke er synderligt farlige igennem første halvleg.

Efter 40 minutters spil kommer forløsningen, hvor Tiago Leonco scorer inde foran mål i venstre side af et overbefolket målfelt. 1-0 til Vendsyssel FF er også stillingen ved pausen.

I omklædningsrummet hos AC Horsens må der i pausen være blevet serveret en mirakeldrik, for holdet kommer som forvandlet ud til 2. halvleg med appetit på at score mål. Desværre går der kun små seks minutter førend Mikkel Jespersen modtager en bold fra hjørne og med venstrebenet skyder den lige i venstre hjørne af målet uden chance for Jesper Christiansen. 1-1 på Bredbånd Nord Arena.

Vendsyssel FF forekommer ikke at være i samme gear som tilfældet er i 1. halvleg, og cheftræner Erik Rasmussen foretager et par udskiftninger og lader Thomas Dalgaard og senere Christian Overby komme på banen. Desværre uden yderligere scoringer til hjemmeholdet!

I perioder er kampen meget hårdt spillet med ture i græsset og uddeling af advarsler, bl.a. Chris Sørensen får i sin afskedskamp en advarsel efter 74 minutters spil. Vendsyssel FF forsøger at genfinde sit pres fra 1. halvleg, da yderligere en scoring er et must, hvis det skal udløse en billet til Alka Superligaen. Det bliver også til flere gode forsøg ved siden af eller over mål.

I stedet dukker AC Horsens´ Kjartan Finnbogason op af det rene ingenting og modtager en frispilning, og med et velplaceret hovedstød kan han bringe gæsterne foran 2-1 og med kurs mod Alka Superligaen.

Som i kampen i Horsens bliver der også i denne 2. play off kamp udvist en spiller, idet Andre Bjerregaard ikke når mange meters løb på banen førend han har indkasseret to gule kort og efterfølgende rødt kort. Dette synes dog ikke at genere AC Horsens, der scorer til 3-1 i dommerens overtid på et lop af Jonas Gemmer.

Facit på denne intense, tempofyldte, til tider hårdt spillet kamp med en del uskønne detaljer særligt i 2. halvleg bliver 3-1 til AC Horsens. Men kampen er tættere end cifrene antyder.

Det samlede resultat af de to play off kampe, hvor den første endte 0-0 i Horsens, betyder at AC Horsens fornyer sit abonnement på Alka Superligaen, mens Vendsyssel FF udskyder sin oprykning til samme liga med en sæson.