Russisk modstander venter i træningskamp.

Mandag eftermiddag lokaltid spiller Vendsyssel FF deres første træningskamp på turen til Tyrkiet. Modstanderen er russiske Avangarde Kursk fra den næstbedste russiske række, hvor de er placeret som nummer 14 ud af 20 hold.

Det er en lidt ubekendt modstander, holdet skal møde, erkender assistenttræner Jens Berthel Askou.

”Vi kender intet til dem”, siger han. Han har dog en idé om, hvad der venter mod Avangarde Kursk.

”De østeuropæiske hold er som regel fysisk stærke og disciplinerede, og mon ikke også de har et par individualister, der kan gøre ondt på os. Men hvor langt de er i deres forberedelse, og hvad deres reelle niveau er, det er svært at sige”, fortæller han.

I stedet bruger trænerteamet forberedelsen til kampen på at fokusere på vores eget spil. Ud over at have fokus på det defensive presspil, hvor vi gerne vil presse højt, være aggressive og få skubbet forsvaret frem, så er der også fokus på den offensive del.

”Vi skal gerne udvikle os offensivt, og blive endnu dygtigere til at øge effektiviteten i vores angreb. Vi har lavet okay med mål, men vi kan stadig godt blive endnu dygtigere og få endnu mere ud af vores forholdsvis gode muligheder”, siger Jens Berthel Askou.

Det bliver et par lokale tyrkiske dommere, der skal dømme kampen, og selvom man aldrig helt ved, hvad man får, så er det ikke noget, der bekymrer assistenttræneren.

”Nu har jeg selv spillet to år hernede, og som jeg kender dommerlinjen, så bliver der som regel dømt mange frispark, som ikke ville blive dømt i Skandinavien”, siger han og tilføjer, at hvis en spiller tåber højt i en tackling, bliver der ofte dømt et frispark.

Han er derimod mere forbeholden for, om dommerne vil lade holdene spille hårdt.

”Vi vil gerne, at kampen bliver hård i duelspillet, så vi kan øve os i at blive endnu hårdere. Det må vi se, hvad de siger til. Ellers må vi tage en snak med dommerne om, at de dømmer for vores skyld, ikke deres egen.

Kampen bliver fløjtet i gang i dag klokken 14.00 dansk tid. Hvis alt går vel, kan I følge kampen på vores twitterprofil, www.twitter.com/vendsysselFF, men da internettet er en anelse ustabilt, kan vi desværre ikke garantere, at vi kan liveopdatere fra kampen. Under alle omstændigheder kan I læse et referat af kampen, og få reaktioner fra trænere og spillere efter kampen.