Overblik: Sådan er slutspilsstrukturen i Superligaen

Grundspillet er ovre lige om lidt. Når alle hold har været i aktion 26 gange og pointene er blevet fordelt, bliver ligaen delt op i et Mesterskabsspil og et gruppespil.

De seks øverst placerede hold fra grundspillet tager plads i Mesterskabsspillet, hvor slaget om medaljer folder sig ud. Her spiller hvert hold 10 kampe – to mod hver af de øvrige hold. Den med flest point efter de i alt 36 kampe kan kalde sig selv for danske mestre.

I gruppespillet er sagerne en smule mere komplekse. Her bliver de otte hold delt i to grupper med fire hold i hver. Nummer 11 og 14 fra grundspillet placeres i én pulje – pulje 1, mens nummer 12 og 13 placeres i den anden pulje – pulje 2. Nummer 7 fra grundspillet vælger hvilken pulje de helst vil i. Herefter vælger nummer 8 pulje. Vælger nummer 7 og 8 den samme pulje, placeres nummer 9 og 10 i den anden pulje.

Vælger nummer 8 fra grundspillet den modsatte pulje af nummer 7, skal nummer 9 vælge pulje. Nr. 10 placeres på den sidste ledige plads.

I de to grupper spiller hvert hold seks kampe – to gange mod hinanden, ude og hjemme. Nummer fire i de to puljer møder hinanden i to kampe – ude og hjemme. Den samlede taber af de to kampe rykker direkte ud af Superligaen og ned i NordicBet Ligaen.

Nummer 3 i de to puljer mødes også i to kampe – ude og hjemme. Den samlede vinder af de to kampe overlever i Superligaen.

Vinderen af det indbyrdes møde mellem de to 4ere, møder nr. 2 fra NordicBet Ligaen i to kampe om en plads i Superligaen.

Taberen af opgøret mellem de to 3ere møder nr. 3 fra NordicBet Ligaen i to kampe om en plads i Superligaen.

De to bedst placerede hold i hver af gruppespillets puljer mødes også i to opgør – ude og hjemme. Nr. 1 fra pulje 1 møder nr. 2 fra pulje 2 og omvendt.  De to tabere af de kampe slutter sæsonen på henholdsvis 9. og 10. pladsen.

De to vindere fra de ovennævnte kampe mødes ude og hjemme om retten til at møde et hold fra Mesterskabsspillet om en plads i Europa.

Vinderen af det samlede opgør møder nummer 3 eller 4 (afhængig af vinderen af pokalturneringen) fra Mesterskabsspillet i én afgørende kamp om en plads i Europa. Kampen spilles på holdet fra Mesterskabsspillets hjemmebane.

Forvirret? Se oversigten herunder: