Pligtsejr i 1. runde af Sydbank Pokalen

Det blev til den forventede pligtsejr i 1. runde af dette års Sydbank Pokalturnering, da vi her til aften slog Danmarksserieholdet fra Ringkøbing IF med 2-0.  En kamp hvor nogle ting lykkes, men andre ting også skal forbedres inden sæsonen bliver sparket i gang d. 12. september mod Fremad Amager på Sundby Idrætspark.

Hjemmeholdet fra Ringkøbing IF var tydeligt mødt op for at spille deres mulighed. De kom ud af starthullerne som skidt fra en spædkalv, og viste, at det ikke skulle blive nemt for os, hvis vi skulle avancere til 2. runde af Sydbank Pokalen.

Men efter en lidt nervøs indledning fik vi bedre fat om kampen, og satte os forventeligt på spillet. Samtidig begyndte vi også at komme til chancer. Både Tobias Christensen, der fik sin debut, samt Ali Messaoud havde et par afslutninger, hvor de fik testet hjemmeholdets Smon Brogaard Petersen i målet.

Hjemmeholdet stod solidt defensivt og forsvarede sig godt. Samtidig havde de smidt lynhurtige Kasper Nissen på toppen, og det betød, at de kunne lure på et par hurtige omstillinger. Men det fik de heldigvis for os ikke så meget ud af.

Omvendt fortsatte vi med at tilspille os større og mindre chancer. Først ved Konate, siden Tobias Christensen, men der skulle en uheldig Ringkøbing-fod til, før vi kom foran. Tobias Plauborg Jensen fik uheldigt rettet et indlæg af, og så strøg bolden i kassen bag en chanceløs Brogaard Petersen.

Efter målet livede hjemmeholdet lidt mere på. Tre fine muligheder på knap otte minutter gav dem lidt gejst godt midtvejs i første halvleg. Men deres afslutninger var ikke nogen, der gav de store problemer for Peter Friis i målet.

Dermed endte første halvleg med det ene mål efter 27 minutter.

I anden halvleg skulle vi ikke mere end et par minutter ind, før vi fordoblede føringen. Konaté blev nedlagt i feltet, og Ali Messaoud er sikkerheden selv på straffespark, og det var han også denne aften i Ringkøbing. 2-0.

Efter målet fortsatte vi dominansen på bolden. Og Ali Messaoud havde også muligheden for at blive dobbelt målscorer, men hans rundskæv sneg sig lige rundt om stolpen. Og et par minutter senere havde vi en god mulighed efter et hjørnespark, men der blev ikke scoret i den omgang.

Hjemmeholdet brugte det meste af 2. halvleg på at forsvare sig, men de kom lige op til overfladen rent angrebsmæssigt et par gange i kampens sidste 45 minutter. Og med lidt mere skarphed kunne Kasper Nissen havde reduceret, da han flot vendte på en tallerken og afsluttede snært forbi den ene opstander.

Herefter fulgte en god periode, hvor der chancemæssigt ikke skete det helt store. Det var først mod slutningen af kampen, at hjemmeholdet brugte det sidste energi på at få en reducering. Men Peter Friis var en sikker sidste skanse, og med lidt hjælp fra den ene stolpe holdt vi nullet.

Matchfacts, Sydbank Pokalen, 1. runde

Ringkøbing IF – Vendsyssel FF 0-2 (0-1)

Mål: 0-1 27. min selvmål, 0-2 48. min Ali Messaoud (str.)

Tilskuertal: 340

Advarsler: 14. min Andreas Lauridsen (RIF), 39. min Tiémoko Konaté, 47. min Anders Vestergaard (RIF)

Startopstilling, Ringkøbing IF (4-2-3-1): Simon Brogaard Petersen – Jules Youmeni, Tobias Plauborg Jensen, Anders Vestergaard, Andreas Lauridsen – Dennis Juelsgård (71. Mads Dahl Overgaard), Mikkel Kjeldstrup – Christian Pinholt (62. Johannes Paustian), Mikkel Holk Madsen, Johan Søndergaard Larsen (62. Mads Jakobsen) – Kasper Nissen (82. Magnus Merrild)

Startopstilling, Vendsyssel FF (3-4-3): Peter Friis Jensen – Andreas Kaltoft, Anders Bærtelsen, Lasse Steffensen – Tobias Damsgaard, Jelle van der Heyden, Zander Hyltoft, Jeppe Svenningsen – Tiémoko Konaté, Ali Messaoud (73. Martin Dong), Tobias Christensen